Milović prvi trener FK ”Javor Matis”

Ivanjica – Fudbalski  klub  ’’Javor Matis’’ od danas ima novog trenera. Reč je o proslavljenom ivanjičkom fudbaleru, Milovanu Miloviću.

Bogata karijera u zemlji i inostranstvu i rad sa dobrim stručnjacima, omogućili su Miloviću da stekne trenerski renome. U protekloj sezoni  bio je pomoćnik Igoru Bondžuliću i potpuno spremno preuzima ekipu iz Ivanjice.

Milović je zlatnim slovima upisan u anale kluba kao igrač sa najviše mečeva u dresu Javora.

Milović je inače dete Javora iz Ivanjice, u kome je proveo najveći deo svoje karijere, nastupao je još i za Partizan, Vojvodinu, Bežaniju, OFK Beograd i Obilić a igrao je i za ekipu Dinama iz Tirane.

IL-SG-Milovan-Milovic Milović prvi trener FK ''Javor Matis''

Sa crno-belima je uspeo da osvoji titulu 2005. godine, a sa Javorom je 2016. godine igrao finale Kupa Srbije, gde su izgubili upravo od Partizana, 2019. godinesa Ivanjičanima je izborio

Za reprezentaciju Srbije odigrao je jedan meč u  aprilu 2010. godine. Karijeru je završio 2018. godine kada je i seo na klupu ivanjičkog Javora. Od tada se ozbiljno posvetio trenerskom pozivu i  2019. godine sa Ivanjičanima obezbedio povratak u Super ligu. Na radost navijača, igrača i uprave kluba Milović je sa trenerskom PRO licencom danas postao prvi trener Ivanjičana.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *