Gori “Sloboda” Čačak -Od eksplozija tresao se ceo Čačak (VIDEO)

Prema dosad raspoloživim podacima, radi se o ogromnoj havariji u toj vojnoj fabrici. Na snimcima objavljenim na društvenim mrežama vide se ogromni požar iz pravca “Slobode” praćen snažnim detonacijama, koje se smenjuju bukvalno iz sekunde u sekundu, i povremenim eksplozijama nalik ispaljivanju raketa ili većeg vatrometa. Nad fabrikom se vio gust oblak dima visok nekoliko stotina metara.

Čak i dva i po sata posle prve eksplozije Čačak je izgledao i zvučao kao da je usred rata. Detonacije su nastavile da se smenjuju iz sekunde u sekundu nesmanjenom žestinom sve do 4 ujutru, kada su konačno utihnule.

Pema izveštajima sa lica mesta, eksplozije su na kratko počele da se stišavaju posle 2.30 sati, odnosno sat vremena posle izbijanja havarije, a zatim su se ponovo pojačale. Kako javljaju očevici, dve najjače detonacije ovog užasnog jutra odjeknule su jedna za drugom u 3.20 i 3.22 sata i zatresle su ceo grad.

– U seriji eksplozija nije bilo ljudskih žrtava, niti povređenih. Nema razloga da građani budu zabrinuti. Evakuisano je 30 radnika kompanije i okolno stanovništvo. Na licu mesta su pripadnici vatrogasnih jedinica SVS i vatrogasne jedinice kompanije Sloboda – izjavio je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.

Izvor: Blic

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *