Brega sprema neviđen spektakl u Guči

Ljubitelje trube ove godine očekuje pravi spektakl u Guči. Pored najboljih orkestara koji će pokazati umeće na limenim instrumentima nezapamćen koncert održaće Goran Bregović.

Svetska premijera novog CD-a ovog mega popularnog muzičara desiće se upravo na Saboru trubača.

Ovih dana Bregović bi trebao i zvanično da potpiše ugovor sa organizatorom ali prema dosadašnjim pregovorima moglo bi se reći da je njegov nastup  izvestan.

Kako InfoLIGA saznaje Bregović je trebao da nastupa u Poljskoj ali na poziv organizatora Sabora trubača otkazao je sve i odlučio da baš u Guči održi spektakularan koncert.

Sabor trubača u Guči ove godine biće održan od 13. do 15. avgusta.  Programski savet, književnik Matija Bećković, predsednik Matice srpske Dragan Stanić i Živorad Žika Aleksić, predsednik Kulturne zajednice Srbije, istakli su da je cilj vraćanje  Sabora izvornim korenima pa će u tom smislu i finanlno takmičenje najboljih trubačkih orkestara, kao i ranijih godina, biti u nedelju u 15 časova. Nakon toga sledi koncert Gorana Bregovića.

IL-sabor-guca-najava Brega sprema neviđen spektakl u Guči

Najveća trubačka fešta u zemlji i svetu trajaće tri dana, sa ciljem da okupi što više ljudi iz okruženja kojima će biti ponuđen bogat kulturno-umetnički program i raznovrstan zabavni sadržaj.

Takođe na ovogodišnjem Saboru trubača nastupiće Simfonijski orkestar RTS sa šefom dirigentom Bojanom Sudžićem.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *