Bogićević u Ivanjici: ”Stručnjaci pomažu malinarima, Ministarstvo daje novac za atarske puteve” (VIDEO)

Nakon što su predstavnici Poljoprivrednih stručnih službi obišli malinajke u ivanjičkom i ariljskom kraju kako bi ustanovili realno stanje zasada, danas je u Ivanjici održan sastanak sa pomoćnikom ministra poljoprivrede, Aleksandrom Bogićevićem i predstavnicima lokalnih samouprava.

Ustanovljeno je da stanje u malinjacima nije sjajno i da će ne samo mraz već i stari zasadi i primena loših agrotehničkih mera, uticati da rod malina bude manji i do dvadeset pet odsto.

Ono što će obradovati poljoprivrednike ali i lokalne samouprave je nova mera kojom će Ministarstvo poljoprivrede opredeliti novac za saniranje atarskih puteva.

Ovaj sastanak je od velikog značaja za opštinu Ivanjica gde su površine pod zasadom malina preko  1 500 hektara, rekao je zamenik predsednika opštine, Nenad Glavinić.

IL-malinari-asocijacija-i-bogicevic- Bogićević u Ivanjici: ''Stručnjaci pomažu malinarima, Ministarstvo daje novac za atarske puteve'' (VIDEO)

Od krucijalnog je značaja da proizvođači prate savete stručnih lica kako bi na vreme zaštitili i očuvali kvalitet malina, smatra predsednik opštine Arilje, Predrag Maslar.

Saradnja između Asocijacije malinara i Ministarstva poljoprivrede veoma je značajna i za cilj ima otklanjanje nastalih problema i unapređenje proizvodnje malina koja je od strateškog značaja za državu Srbiju.

IL-Glavinic-i-Maslar- Bogićević u Ivanjici: ''Stručnjaci pomažu malinarima, Ministarstvo daje novac za atarske puteve'' (VIDEO)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *