Nedimović u Ivanjici : ”Od novembra posebne sezonske takse na uvoz krompira” (VIDEO)

Ministar poljoprivrede, Branislav Nedimović, posetio je danas Ivanjicu gde je obišao nekoliko  poljoprivrednih domaćinstava. Tom prilikom obećao od novembra posebne sezonske takse za uvoz krompira kao i  povrćaj novca za traktore koje su naši proizvođači nabavili uz podršku države.

Nedimović očekuje da će ove godine cena maline i kupine biti dobra, ali i da će od prvog maja oko 800 tona krompira biti otkupljeno iz ovog kraja.

Milan Đurašević iz Budoželje je zadovoljan odnosom države prema poljoprivrednicima koji je, po njegovim rečima, mnogo bolji nego ranijih godina.

Asocijacija za malinare i lokalna samouprava Ivanjica obišli su sa ministrom Nedimovićem i gazdinstvo  dva mlada poljoprivrednika iz Prilika koji su, kao i njihove kolege, imali problem sa prodajom krompira.  Dragan Bogdanović kaže da bi 120 tona verovatno završilo na otpadu da mu država nije pritekla u pomoć.

Nedimović je posetio i mladje selekcije FK ‘’Prilike’’  uručivši im garniture dresova koje će moći da koriste u predstojećim sportskim takmičenjima.IL-nedimovic-pogaca Nedimović u Ivanjici : ''Od novembra posebne sezonske takse na uvoz krompira'' (VIDEO)

You may also like...

1 Response

  1. Treba uvesti jednostavno-: “Krompir proizveden u Ivanjici” na svakoj kesi, pakovanju u Supermarketima.
    Tim bi ljudi koji kupuju znali odakle je i gde proizveden.?

    U Kraljevini Danskoj u svakoj radnji gde se prodaju nekoliko vrsta krompira ili mesa ili vec sta, obisno pred cene stoji napisano: Dansk kartofler ( Danski kroompir).

    Tako da njihovi potrosaci recimo placaju i 3- 5 kr. vise za jedan krastavac proizveden u DK nego za onaj iz Spanije…

    Ali uslov je da domaci proizvodjac bude pod striktnom kontrolom, kvaliteta i proizvodnje!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *