Opštinska smotra recitatora pod geslom “Pesniče naroda mog”

Opštinska smotra recitatora, učenika osnovnih i srednjih škola opštine Ivanjica održaće se 16. aprila 2021 .godine u Domu kulture u 12 časova. Odluka organizatora je da se ove godine 52. Smotra recitatora Srbije ,,Pesniče naroda mog” održi, u ONLAJN formatu na svim nivoima takmičenja. To znači da takmičari neće nastupati ,,uživo”, već će organizatorima biti dostavljani snimci njihovog nastupa. Žiri na svim nivoima takmičenja zasedaće ,,uživo”, a snimci će im biti emitovani u kontinuitetu za svaku kategoriju posebno, kao što je to slučaj i u normalnim okolnostima.

IL-smotra-recitatora Opštinska smotra recitatora pod geslom "Pesniče naroda mog"
Organizator Opštinske smotre recitatora je Dom kulture Ivanjica a prema propizicijama takmičenja, učenik –recitator govori jednu pesmu po sopstvenom izboru. Žiri koji je sastavljen od profesora srpskog jezika ocenjivaće :
– izbor pesme primeren uzrastu i polu recitatora, akcentuaciju i dikciju
– prirodnost, izražajnost i sugestivnost recitovanja
– ostvarivanje misaono emotivnih sadržaja pesme.
Na takmičenju će se birati deset najboljih recitatora koji će Ivanjicu predstavljati na Okružnoj smotri u Gornjem Milanovcu, 24.aprila 2021. godine.

Republička Smotra recitatora održaće se prema kalendaru takmičenja i smotri za školsku 2020/2021. godinu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, 14. i 15. maja u Valjevu.

IL-smotra-recitatora Opštinska smotra recitatora pod geslom "Pesniče naroda mog"

Ciljevi smotre recitatora su razvijanje kod dece osećanja za osnovne etičke i estetičke norme koje sadrži poezija, kultivisanje govornog izraza, što sugestivnije iskazivanje misli i osećanja pesnika, popularisanje poezije i širenje kruga recitatora i ljubitelja poezije.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *