Ivanjica: Proizvodnjom organski zdrave hrane Verica osvaja tržište i leči ljude (VIDEO)

Kada je davnih osamdesetih Verica Petrović sa juga zemlje stigla u Beograd i u rekordnom roku završila poljopriredni fakultet nije ni slutila da će je životni put usmeriti u ivanjičko selo Kušići. Ovde je već četrdeset godina, duže od dve decenije bavi se proizvodnjom ekološki zdrave hrane za koju zna čitava zapadna Srbija. Sve je počelo sa kozama za koje Verica kaže da su  prave gospođe među životinjama.

Verica proizvodi isključivo zdravu hranu, kozji sir, mleko, surutku, meso, planira uskoro da pravi kačkavalj i pavlaku isključivo na bazi prirodnih sastojaka, ali zbog toga nema radno vreme. Radi svakog dana od jutra do sutra.

Neretko se dogodi da dobro odgajane koze na svet donesu i po troje jarića pa usled nedostatka mleka Verica se o njima brine kao o članovima porodice. Kupa ih, suši, hrani na cuculu. Imaju i svoja imena koja obično dobijaju po likovima iz popularnih domaćih serija.IL-Verica-Petrovic-kozji-eko-proizvodi- Ivanjica: Proizvodnjom organski zdrave hrane Verica osvaja tržište i leči ljude (VIDEO)

Osim što su potpuno ekološki Veričini proizvodi imaju lekovita dejstva. Kozje mleko, sir i surutka od višestrukog su značaja za zdravlje jer sadrže razne minerale, proteine, enzyme, podmlađuju organizam.

Na maloj farmi Petrovića možete nabaviti sokove, vina i likere  od aronije, ribizle, jagode, maline i borovnice bez kapi vode, potpuno organske. Iako sve što proizvede i proda, Verica kaže da će uvek i svakom izaći u susret jer dok život teče, zdravlje je najpreče.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *