Ivanjica: 750 vakcina potrebno za imunizaciju seoskog stanovništva

Broj pacijenata u COVID ambulanti ivanjičkog Doma zdravlja se uvećava. Trenutna epidemiološka situacija lošija je u odnosu na prethodne dane a kako saznajemo virus korone više  pogađa mladu populaciji.

Zbog nemogućnosti prijave za imunizaciju preko portala eUprava,medicinsko osobolje je u saradnji sa predsednicima mesnih zajednica na teritoji opštine napravilo spisak starijih lica, ukupno 750 ljudi,  koji su izrazili želju za vakcinacijom. Kako saznajemo, mobilne ekipe Doma zdravlja Ivanjica krenuće u terensku imunizaciju stanovištva podgolijskih sela čim bude stigao određeni broj vakcina.

IL-dr-Milorad-Dramicanin- Ivanjica: 750 vakcina potrebno za imunizaciju seoskog stanovništva

,,Broj obolelih od virusa COVID19 u Ivanjici raste, većina njih čine mlade osobe, dok populacija od 60 godina i više se retko javlja sa simptomima virusa. Dobar deo starijih Ivanjičana je vakcinisan, dok neodgovornost mladih koji idu na žurke i sede po kafićima dovode do lošije epidemiološke slike u Ivanjici.

Onog treuntka kada bude stigao određeni broj vakcina,formiraćemo ekipe i krenuti u imunizaciju seoskog stanovništva. Trudimo se da obezdbedimo što vise Sinofarm vakcine jer je ona pogodna za teren. ” – istakao je načelnik higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Ivanjica dr Milorad Dramićanin

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *