Ko je trovao pse i izložio decu opasnosti u ivanjičkom parku (VIDEO)

U gradskom parku u Ivanjici nekoliko pasa otrovano je za sada nepoznatom supstancom mada stručna lica prema iskazanim simptomima sumnjaju da reč o veoma opasnom otrovu kreozan. Naime, kako InfoLIGA saznaje, jutros su duž šetališta bile bačene viršle premazane sa ovom otrovnom supstancom čak i u delu parka gde se svakodnevno igraju mališani.

Jedan pas je nažalost uginuo, saznajemo u veterinarskoj ordinaciji ’’Vetas dar’’ u Ivanjici. Doktor Vojkan Dramićanin kaže da su druga dva psa nakon pružene pomoći u boljem stanju i očekuje da će biti dobro.

Situacija je zabrinjavajuća posebno ako se zna da je reč o otrovu koji je, zbog svoje visoke toksičnosti, zabranjen u Srbiji, ali je i dalje odgovoran za smrt ogromnog broja domaćih i divljih životinja.IL-kreozan-u-virslama- Ko je trovao pse i izložio decu opasnosti u ivanjičkom parku (VIDEO)

You may also like...

7 Responses

 1. Liberte kaže:

  Ja imam psa,koji je uvek na povocu i pod kontrolom. Ne opravdavam onoga ko je trovao nedužne pse. Ali,imam izvesno razumevanje,jer su neki vlasnici pasa bahati,puštaju svoje pse da se slobodno kreću. Neki su i agresivni. Mnogi ljudi se plaše,a takodje i deca. Ovo je opomena za vlasnike pasa da vode pse na povocu,čak i sa korpom, po zakonu.

  • vuk kaže:

   LIBERTE sve si u pravu za svaku izgovorenu rec.

  • vuk kaže:

   LIBERTE.Opet ja .Kasno sam se ukljucio.Ja nemam razloga niti da mrzim niti da volim pse.Postujmo jedni druge, Tu se svaki dan srecemo.Ne razumem ljude pusti psa ide ka meni i njusime ili pridje na metar od mene ili se zalece na mene ,a vlasnik vice nece.Ja ukocen frekvenca sigurno preko 100,pritisak ko zna koliki je tog momenta.ali vlasnik ne razmislja kako je meni.On gura po svom

 2. Ivanjica kaže:

  Vratite snimke sa kamera. Dužni ste to da učinite.

 3. Nešo kaže:

  Bacila u reku? Neodgovorno prema ribama!

  • Bane kaže:

   Po gradu kruži druga priča.
   Ako je kesa sa vilšlama bačena u reku onda nema dokaza za delo o kome svedoči dotična gospođa. Dokazni materijal „otrov“ mora se pronaći, jer se sumnja da je to bio senf.
   Odgovorni koji su napravili uviđaj na terenu i sakupili matreilaj moraju izaći sa jasnim saopštenjem za javnost.
   To uplašeni građani očekuju, jer decu ne smeju više da puštaju u park da se igraju.

 4. Darko kaže:

  U parku postoje kamere. Vratite snimke I na dugacku robiju zbog ugrozavanja bezbednosti dece

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *