Muke žitelja ivanjičkih sela: “Srbijašume nam uništiše puteve, nema nam života ovde” (VIDEO)

Žitelji zaseoka Podjavor u Kušićima danas su na kratko blokirali put koji vodi do njihovih kuća  u znak protesta jer su im, kako tvrde, Srbijašume izvlačenjem i prevoženjem stabala isti potpuno uništile. Kažu da su letos nasuli put materijalom koji su dobili od lokalne samouprave a danas on izgleda kao preorana njiva gde se ni peške ne može proći. U ovom zaseoku ima sedmoro školaraca koji po rečima njihovih roditelja trenutno ne mogu da pohađaju školu, jer do iste nema valjanog puta.

Ovo nije jedini problem meštana Kušića kada je reč o uništavanju infrastrukture tokom seče i vuče šume. Prelepa trim staza  u koju je lokalna samouprava u saradnji sa Turističkom organizacijom i Ministarstvom ekonomije i regionalnog razvoja uložila 3 701 424 dinara, potpuno je uništena. Ovo je bila jedna od lepših destinacija za veliki broj turista koji dolaze u vazdušnu banju Kušići.

il-zitelji- Muke žitelja ivanjičkih sela: "Srbijašume nam uništiše puteve, nema nam života ovde" (VIDEO)

Osnovni problem žitelja ruralnog područja ivanjičke opštine je loša putna infrastruktura u čiju rekonstrukciju lokalna samouprava svake godine ulaže ozbiljna novčana sredstva. Međutim, ukoliko se nastavi uništavanje puteva na ovakav način, svaki trud, rad i ulaganje, biće uzaludni.

il-put Muke žitelja ivanjičkih sela: "Srbijašume nam uništiše puteve, nema nam života ovde" (VIDEO)

Prelepu prirodu i mogućnost opstanka i razvoja na selu najviše ugrožava ljudska nebriga i nemarnost.

You may also like...

2 Responses

  1. Sale kaže:

    To je problem generalno u svim selima.

  2. zlata kaže:

    Gospodo iz opstine, koliko nam je poplava nanela zla toliko Srbija sume, u Curcice u Gledjici ne mozemo da odemo zato sto je poplava odnela dva propusta u Jovicinskom potoku, A da zlo bude vece iako smo malo zakrpili dodjose ovi iz SRBIJA SUMA I UNISTISE SKROZ.Ostalo nam je da se jedino obracamo nekoj visoj istanci.Hvala.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *