Asocijacija malinara poručuje: Izjednačite cenu otkupa ili sledi blokada hladnjača u Arilju i Ivanjici

I nakon bezbroj apela da se otkupna cena malina izjednači na području čitave Srbije pomaka u ariljskom i ivanjičkom kraju nema. I dalje hladnjačari nude 510 dinara za vilamet iako se on u Mačvanskom i Kolubarskom okrugu plaća preko 600 dinara. Iz Asocijacije malinara Srbije kažu da će otkupljivačima dati par dana kako bi istakli realnu cenu a ukoliko do toga ne dođe moraće da preduzmu radikalne poteze i blokiraju hladnjače koje drže monopol u ovom kraju.

IL-cena-maline-ITN-Kosjeric-hladnjaca- Asocijacija malinara poručuje: Izjednačite cenu otkupa ili sledi blokada hladnjača u Arilju i Ivanjici

– Mi smo u konktaktu sa resornim ministarstvom i sa svim jačim otkupljivačima koji su prosečno plaćali vilamet 610 dinara, giganti na teritoriji Ivanjice i Arilja još uvek drže cenu od 510 dinara. Obaveštavam sve proizvođače da se na preko 60 odsto teritorije Srbije malina plaća 610 dinara za vilamet. Zbog toga ne smemo dozvoliti da nam u srcu malinarstva, otkupljuju vilamet po nižoj ceni. Na lep način molim hladnjačare, koji su se dogovorili da u Ivanjici i Arilju drže nižu cenu, odmah da, kao i njihove kolege, izađu sa realnom cenom od 610 dinara. Mi ćemo održati Upravni odbor Asocijacije pa ukoliko nas ne ispoštuju dogovorićemo blokadu hladnjača koje obaraju cenu i nanose direktnu štetu proizvođačima.-rekao je predsednik Asocijacije malinara Srbije, Dobrivoje Radović.

IL-maline- Asocijacija malinara poručuje: Izjednačite cenu otkupa ili sledi blokada hladnjača u Arilju i Ivanjici

Radović je pozvao malinare iz Ivanjice i Arilja da budu složni i ne dozvole otkupljivačima da njihov rad i znoj omalovažavaju cenom koja je za sto dinara po kilogramu niža u odnosu na druge delove Srbije. Ovaj put, kaže Radović, hladnjačari ne mogu da se peru rečenicom ”ne ispati se” . Kako se isplati njihovim kolegama? Vreme je da se stane na put monoplu pojedinih hladnjačara.

IL-Dobrivoje-Radovic- Asocijacija malinara poručuje: Izjednačite cenu otkupa ili sledi blokada hladnjača u Arilju i Ivanjici

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *