Vakcinisano preko 2000 Ivanjičana, ali virus ne miruje- 17 novih slučajeva (VIDEO)

Epidemiološka slika u Ivanjici lošija je nego prethodnih dana. Juče je od 40 testiranih pacijenata, 17 pozitivnih na koronu, a prema rečima načelnika higijensko-epidemiološke službe, dr Milorada Dramićanina, to je posledica okupljanja više od pet ljudi na slavljima prethodnih dana. Interesovanje građana Ivanjice za vakcinu je iznad svih očekivanja. Do sada se vakcinisalo preko 2000 Ivanjičana, a nove doze svakodnevno pristižu. Međutim, kako je saopšteno u Vladi Republike Srbije od danas u Domovima zdravlja širom zemlje, mogu da se vakcinišu isključivo građani koji su dobili poziv euprave sa terminom vakcinacije.

U Ivanjički Dom zdravlja juče je stiglo 600 kineskih vakcina, a očekuje se da će ovih dana stići i nove doze Fajzerove. Prema rečima epidemiologa strah da neće biti revakcinacije zbog nedovoljne količine vakcina je neopravdan.

il-vakcine- Vakcinisano preko 2000 Ivanjičana, ali virus ne miruje- 17 novih slučajeva (VIDEO)

Po rečima predsednika opštine, Momčila Mitrovića, za sve građane koji iz tehničkih ili nekih drugih razloga nisu u mogućnosti da se prijave za vakcinaciju putem e-Uprave , na usluzi će biti šalterski radnici opštinske uprave, gde će građani moći da dobiju pomoć.

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *