U Arilju samoinicijativno plivali za Bogoljavljenski krst (FOTO)

Manifestacija „Plivanje za Bogojavljenski krst“ ove godine u Arilju nije organizovana pod okriljem Turističkog info centra zbog aktuelne epidemiološke situacije i propisanih mera Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba o dozvoljenom broju lica koji se okupljaju na otvorenom prostoru. Ipak grupa momaka iz Arilja se samoorganizovala i shodno tradiciji zaplivala hladnim Rzavom.IL-Bogojavljenski-krst U Arilju samoinicijativno plivali za Bogoljavljenski krst (FOTO)

-Nismo želeli da prekidamo tradiciju koja se godinama neguje u Arilju pa smo danas samoinicijativno organizovali plivanje u Rzavu, poštujući sve epidemiološke mere. Nije bilo na nivou prethodnih godina ali smo ipak obeležili ovu za nas važnu manifestaciju.- rekao je Veljko Bojović iz Arilja koji niz godina na Bogoljavljenje pliva za časni krst.bogojavljenje U Arilju samoinicijativno plivali za Bogoljavljenski krst (FOTO)

Ovi momci nezadovoljni odlukom da se otkaže tradicionalna manifestacija razvili su i transparent u kome se aludira na finasijsku podršku organizatora. Sa druge strane kažu da novac nema nikakve veze sa odlukom da plivanja ne bude i da je ona doneta isključivo zbog trenutne epidemiološke situacije.

Direktorka Turističkog info centra u Arilju, Marija Aleksić, kaže da su pokušali sa upravom crkve Sveti Ahilije da nađu kompromis kako bi se manifestacija održala ali kao i u mnogim gradovima Srbije, nije postojala alternativa, pa je zbog korone sve otkazano.Il-plivanje-za-casni-krst-Arilje-transparent- U Arilju samoinicijativno plivali za Bogoljavljenski krst (FOTO)

-Prosto odluka nije bila na nama, moramo poštovati mere koje su donate na nivou Republike a one zbog virusa Kovid-19 ne dozvoljavaju masovna okupljanja. Manifestacija je otkazana i u Čačku, Bajnoj Bašti i drugim gradovima gde se takođe svake godine plivalo za časni krst. Stava smo da je trenutno najvažnije zdavlje i bezbednost naših sugrađana i mnogobrojnih posetilaca iz susednih opština koji su godinama unazad dolazili na Rzav kako bi učestvovali u ariljskoj tradicionalnoj manifestaciji.-rekla je Aleksićka.

Sa nadom da će se situacija u svetu i u zemlji uskoro stabilizovati, kako bi nastavili sa organizacijom programa i manifestacija, iz Turističkog info centra Arilje svima žele dobro zdravlje.Il-plivanje-za-casni-krst-Arilje U Arilju samoinicijativno plivali za Bogoljavljenski krst (FOTO)

foto: Facebook Brada Color Doo

You may also like...

1 Response

  1. Dragana kaže:

    Svaka čast omladino! Tradicija i običaji treba da se poštuju. Ponosni smo na vas. Veliki pozdrav za sve ariljce

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *