Guča dobija luksuzni turistički kompleks sa wellnes i spa centrom – Rekonstruiše se hotel Nordic

Hotel Nordic, nekada Zlatna truba u Guči, čija rekonstrukcija je nedavno otpočela, osim modernog izgleda dobiće i nove smeštajne kapacitete, restoran, a u planu je i izgradnja wellnes i spa centra. Investitor, kompanija Ocean Rental iz Ivanjice u radove će uložiti oko 2 mil EUR.

– Radovima je obuhvaćena kompletna rekonstrukcija hotela čime ćemo pored postoječeg sadržaja i broja soba, dobiti još 15 apartmana, a kapacitet smeštaja biće povećan sa 130 na 180 ležajeva – kažu za eKapiju iz uprave hotela.

Sadašnjim radovima je obuhvaćena i izgradnja novog a-la carte restorana sa internacionalnom kuhinjom, ali će poseban akcenat biti stavljen na domaću kuhinju karakterističnu za ovaj kraj, pod palicom šefa kuhinje-Bobija Vulovića.

Izgradnja ovog restorana predstavlja prvu fazu adaptacije i ujedno i nov sadržaj hotela.

– U toku 2021. u planu je izgradnja wellnes i spa centra. Projektna dokumentacija je završena i čim uslovi dozvole krećemo sa izgradnjom. Hotelska ponuda će biti obogaćena modernim zatvorenim bazenom, saunom i parnim kupatilom. Bićemo u mogućnosti da odgovorimo na zahteve svim gostima koji će pored sadržaja koje nudimo (sportsko-rekreativni centar, otvoreni olimpijski bazen i dva fudbalska terena) moći da uživaju u našoj spa i relax zoni – ističu za naš portal.

Izvođač radova je firma Domtera doo Ivanjica, a projekat spoljnog enterijera radila je Domtera projekt inžinjering.

Završetak radova prve faze planiran je za kraj 2021, a proširenje smeštajnih kapaciteta i nadogradnja za 2022.

IL-Guca-Nordic-dva Guča dobija luksuzni turistički kompleks sa wellnes i spa centrom - Rekonstruiše se hotel Nordic

Od prve kafane do modernog hotela

Hotel je izgrađen po projektu arhitekte Mihajila Mitrovića 1981. godine na mestu stare kafane Orient koja je bila najstarija kafana kako u Guči tako i Dragačevu. Hotel nije zadržao ime po prvobitnoj kafani već je simbolično dobio ime Zlatna truba, jer se nalazi u srcu Dragačeva, Guči, prestonici trube.

Odlaskom u stečaj firme koja je gazdovala hotelom Euroturs, 2014. godine hotel kupuje norveško-srpski konzorcijum i daje ime hotelu Nordic. Hotel počinje sa radom 2015. godine.

Vlasnička struktura u hotelu se menja 2020. godine i tada počinju ulaganja novog vlasnika firme Ocean Rental iz Ivanjice. Hotelom rukovodi iskusni tim na čelu sa Bilijem Vulovićem.

Hotel poseduje dve event sale koje mogu da budu i kongresne sale za organizaciju seminara i team building-a, kao i za sve vrste proslava.

InfoLIGA/ Ivana Milovanović/EKapija

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *