Apel građanima da shvate ozbiljnost situacije

Nakon današnjeg razgovora u Ministarstvu zdravlja kome su prisustvovali svi direktori COVID bolnica iz Srbije, upućen je zajednički apel građanima da pomognu zdravstvenom sistemu u ovim izuzetno teškim epidemiološkim uslovima.

Pomoć građana podrazumeva slušanje saveta koji dolaze od strane stručnih lica, izbegavanje skupova, nošenje zaštitnih maski…

-U ovom trenutku, kako apeluje struka, treba da se manemo ‘’teorija zavere’’ jer kakav god stav pojedinaca bio o trenutnoj kovid krizi u zemlji,  svi moraju shvati ozbiljnost situacije. Ukoliko se budemo odgovorno ponašali biće vremena za slave i druge vidove okupljanja.

U Specijalnoj bolnici Ivanjica, koja nastavlja rad u COVID sistemu, trenutno je smešteno 15 pacijenata a kapicitet će biti prošireni u zavisnosti od potrebe. Pacijenti smešteni u Specijalnoj bolnicu dobijaju potrebnu zdravstvenu negu, uz pomoć i podršku stručnog kadra ivanjičkog Doma zdravlja.-rekao je direktor Specijalne bolnice Ivanjica, dr Raško Pantović.

il-anemija- Apel građanima da shvate ozbiljnost situacije

You may also like...

1 Response

  1. Ana kaže:

    Da li lekari shvataju ozbiljnost? Da li su svi dovoljno obuceni? Da li je normalno da sa uputom pacijenti u Cacku cekaju ceo dan.na pregled zajedno sa onima koji se tek javljaju sa simptomima…da li je normalno da vas neko u kovid ambulanti pregleda sa visokom temperaturom a da vam ne snimi pluca I da vas ne testira nego da ceka da to sami trazite?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *