Još jedna žrtva korone u Ivanjici – Epidemiološka situacija loša

Od posledica korne noćas je preminuo pedesetdvogodišnji Ivanjičanin. Kako saznajemo nakon što mu je potvrđeno da je pozitivan na COVID19 čovek nije imao težu kliničku sliku ali je nažalost tokom noći izgubio bitku za život. Epidemiološka situacija u Ivanjici je loša. Ove nedelje, na dnevnom nivou, preko 400 pacijenata javlja se u COVID ambulantu sa simptomima korone.

Broj pacijenata se povećava na sedmičnom nivou za oko stotinu a u ovom trenutku ukupno pozitivnih ima 887. Juče je od 105 urađenih testova kod 35 pacijenata nalaz bio pozitivan.

il-covid-ambulanta-1 Još jedna žrtva korone u Ivanjici - Epidemiološka situacija loša

Celokupnu situaciju dodatno otežava činjenica da je zdravstveni sistem preopterećen pa iako se doktori hrabro bore sa ovom pošasti teško je izdržati sve intezivniji tempo epidemije.

Specijalnoj bolnici u Ivanjici, koja je prešla u COVID sistem rada, na ispomoć iz Doma zdravlja stigla su dva lekara i jedan tehničar.

Apeluje se na građane da nose maske i održavaju ličnu higijenu jer je epidemiološka situacija veoma loša.

You may also like...

1 Response

  1. Darko kaže:

    Nije cudo sto narod umire… U COVID ambulanti rade lekari bez ikakvog iskustva… snimke nema ko da pogleda pa se narod salje da ide na pregled kod jednog privatnika… za sta onda sluzi Dom zdravlja? Ne testiraju se svi, ne snimaju se svima pluca…Sta treba da rade ljudi koji nemaju sredstva da se lece kod privatnika?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *