Kontrola i kazne za fizička lica koja ne nose masku u zatvorenom prostoru

Za proteklih sedam dana ukupno je izvršeno 158 inspekcijskih nadzora. Kod 154 kontrolisana subjekata nisu utvrđene nikave nepravilnosti. Samo u 5 slučajeva su nađene neznatne nepravilnosti u vezi sa protivepidemijskim merama, reč je o nedostatku dela lične zaštitne opreme i barijera u ugostiteljskim objektima, a u jednom slučaju izrečena je i zabrana korišćenja prostorija.

Posebno zapažanje je da veliki trgovinski lanci i trgovinski objekti u svemu poštuju mere propisane za suzbijanje širenja virusa Kovid-19.

Najveći broj vanrednih kotrola izvršila je sanitarna inspekcija (68), pa komunalna milicija i inspekcija (41), zatim inspekcija rada i ostale inspekcije JLS (po 10), tržišna i veterinarska (po 9), inspekcija za drumski saobraćaj (6) i turistička inspekcija (5).

Na teritoriji Grada Čačka obavljeno je 110 inspekcijskih kontrola, opštine Gornji Milanovac 22, u Ivanjici 18 i na teritoriji opštine Lučani 8.

U Čačku zabeleženo kršenje protivepidemijskih mera (samo) u tri slučaja, u Gornjem Milanovcu i Ivanjici u po jednom. Na teritoriji opštine Lučani nisu utvrđene nepravilnosti.

IL-Maska-infoliga-300x142 Kontrola i kazne za fizička lica koja ne nose masku u zatvorenom prostoru

Kontrolisani su gotovo svi veći ugostiteljski objekti, okupljanja na sportskim događajima, sale za iznajmljivanje za svadbe i rođendane, sahrane, tržni centri, veliki trgovinski lanci, pijace na otvorenom i zatvorenom prostoru i objekti i sredstva javnog saobraćaja.

Nastavljaju se vanredni inspekcijski nadzori. Ove nedelje biće i dalje kontrolisani svi veći ugostiteljski objekti, okupljanja na sportskim događajima, sale za iznajmljivanje za svadbe i rođendane, sahrane, tržni centri, veliki trgovinski lanci, pijace na otvorenom i zatvorenom prostoru, objekti i sredstva javnog saobraćaja, ali i oni kod kojih su u prethodnoj kontroli utvrđene nepravilnosti u poštovanju propisanih mera.

Novina je, izmena Zakona o zdrvlju stanovništva, pa treba očekivati i početak pojačane kontrole fizičkih lica koja krše meru obaveznog nošenja zaštitne maske u u zatvorenom prostoru.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *