Lošija epidemiološka slika Ivanjice – jedan slučaj korone i u Domu za stara lica

Sve više pacijenta je ispred Covid ambulante u Ivanjici što govori da se epidemiološka situacija pogoršava. Kako saznajemo trenutno je kod 23 pacijenta potvrđen virus Covid 19, a prema saznanjima InfoLIGE u Domu za stara lica ivanjičke bolnice takođe je potvrđen slučaj zaraze koronom.

-Sa dobijanjem pozitivnog rezultata osobe koja se nalazila u Domu, u okviru naše bolnice, odmah smo napravili sastanak sa epidemiologom, lekarom, laborantom, urađen je novi antigeni test i potvrđeno prisustvo virusa Covid 19. Obaveštena je rodbina koja je, pošto pacijent ima laku kliničku sliku, zahtevala da ga odvedu kući. Zatražili smo mišljenje nadležnih u čačanskoj bolnici i dobili odobrenje da pacijenta pustimo na kućnu negu. Istog trenutka testirali smo osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženim pacijentom i testovi su bili negativni. Jutros smo poslali osam novih uzoraka na pisiar testiranje i čekamo rezultate. Sve prostorije su dezinfikovane i nadamo se da će novi rezultati takođe biti negativni.- rekla je za InfoLIGU direktorka ivanjičkog Doma zdravlja, dr Jelena Stojković.

IL-Korona Lošija epidemiološka slika Ivanjice - jedan slučaj korone i u Domu za stara lica

Na sreću, svi pacijenti kod kojih je potvrđen virus Covid 19 imaju blažu kliničku sliku. Ipak, epidemiolozi upozoravaju da je neophodno pridržavati se svih mera, nositi maske, jer broj obolelih u Srbiji konstatno raste.

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *