U Dom zdravlja Ivanjica stigli novi testovi na koronu-Lekari upozoravaju da se virus brzo širi (VIDEO)

U Ivanjici je trenutno 19 pacijenta zaraženo  virusom COVID 19 , potvrdili  su nam u ovdašnjem Domu zdravlja. Situacija nije alarmantna jer su mahom u pitanju lakši klinički slučajevi ali se strahuje da bi neodgovornost i nepoštovanja mera zaštite mogli da izazovu scenario sličan onom od letos kada je na hiljade sugrađana prošlo kroz COVID ambulantu.

Doktor, Milutin Bašić,  od početka pandemije radi sa pacijentima zaraženim virusom COVID 19. Kaže da su njegove kolege i on letos prolazili kroz pakao pokušavajući da svakom od preko hiljadu zaraženih pruže maksimalnu medicinsku pomoć u borbi protiv ovog opakog virusa.

Virus se trenutno manifestuje u nešto lakšem obliku ali se prema proceni načelnika Higijensko epidemiološke službe Doma zdravlja, dr Milorada Dramićanina, brže prenosi.IL-Testovi-na-koronu- U Dom zdravlja Ivanjica stigli novi testovi na koronu-Lekari upozoravaju da se virus brzo širi (VIDEO)

Novi testovi koji se od danas  dodatno primenjuju u ovoj zdravstvenoj ustanovi pomoći će lekarima da brže i sigurnije utvrde da li je pacijent zaražen virusom COVID 19.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *