“Bako, zašto je medo pojeo konja?” – Strah i tuga u ivanjičkom zaseoku Preseka (VIDEO)

Meštani ivanjičkog zaseoka Preseka strahuju da će se mečka koja je prethodnih dana pravila haos i klala stoku na potezu ispod planine Mučanj, ponovo vratiti. Kažu, ranije su mirno šetali krajem u bilo koje doba dana, a sada uveče ne smeju da izađu iz kuće.  Stravičan prizor raskomadanog konja u domaćinstvu Mirka Sićovića ulio je ljudima strah u kosti pa ni činjenica da do sada nije zabeležen slučaj napada medveda na čoveka, nije za utehu.

Konj Cvetko koji je stradao na livadi ispred porodične kuće Sićovića imao je oko 350 kilograma, bio je mlad i u punoj snazi a ukućanima ljubimac.IL-Meca-konj-Preseka- "Bako, zašto je medo pojeo konja?" - Strah i tuga u ivanjičkom zaseoku Preseka (VIDEO)

Populacija medveda na Goliji sve je veća. Poznato je da ova životinja nije vezana za stanište tako da se očigledno spustila u sela na području ivanjičke i ariljske opštine. Medved je zaštićena vrsta pa štetu koju izazove po automatizmu plaća resorno ministarstvo. Prethodno je potrebno slučaj prijaviti korisniku lovišta da bi na lice mesta izašla komisija.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *