FK “Javor Matis” apeluje na fer plej ponašanje igrača

FK ’’Javor Matis’’ poziva sve sportiste da se takmiče u duhu fer pleja koji je od ključnog značaja za karijeru svakog igrača kao i sveopšteg utisaka o kvalitetu fudbalske lige Srbije. Grubi i nepromišljeni potezi koji mogu ugroziti zdravlje, a samim tim i dalju sportsku karijeru igrača ne mogu se pravdati borbenim žarom na terenu i željom za uspehom.

il-javor-matis FK "Javor Matis" apeluje na fer plej ponašanje igrača

Mladi, perspektivni fudbaler Javor Matisa, Vanja Zvekanov, zadobio je tešku povredu u meču sa Radničkim iz Niša, koju mu je izuzetno grubim startom naneo igrač Žarko Marković. Zbog ovakvih nepromišljenih poteza sportske karijere mnogih talentovanih igrača, poput Zvekanova, mogu biti dovedene u pitanje.

il-fudbal- FK "Javor Matis" apeluje na fer plej ponašanje igrača

Stoga, fudbalski klub iz Ivanjice apeluje na sve igrače da pre svega pokažu uvažavanje kodeksa sporskog ponašanja na terenu koje na prvom mestu ističe korektan i fer plej odnos.

Uz podsećanje da je karijera svakog igrača usko vezana za njegovo zdravstveno stanje, FK ’’Javor Matis’’ trudiće se da sopstevnim primerom utiče na sve klubove i njihove igrače da duh fer igre bude dominantan na terenu.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *