Veče Palestine u Ivanjici (VIDEO)

Kroz projekat “Dani Palestine” u Srbiji, koji je podržalo Ministarstvo kulture Republike Srbije, stanovnici osam gradova naše zemlje, među kojima je i Ivanjica,  imali su priliku  da se upoznaju sa kulturnim stvaralaštvom palestinskog naroda.

U Plavoj sali Doma kulture sinoć je izgrađen još jedan most prijateljstva  između palestinskog i srpskog naroda.  Ivanjičani su imali priliku da vide prigodan kulturno-umetnički program, čuju priču o očuvanju kulturnog nasleđa i Svetoj zemlji Palestini, kao i propratnim radionicama za izradu nakita, tradicionalne palestinske narodne nošnje i pripremanju specijaliteta specifične palestinske kuhinje.

il-palestina12 Veče Palestine u Ivanjici (VIDEO)

U uvodnom izlaganju obratio se konzul Palestine u Srbiji, Talala Elzika, a potom je usledila priča o istoriji, kulturi, tradiciji i očuvanju bogatog kulturnog nasleđa palestinskog naroda. Prikazan je  dokumentarni film o arheološkom nalazištu najstarijeg grada na svetu, Jerihona. Viđene su i  putujuće postavke- izložbe fotografija čiji su autori najpoznatiji fotografi Palestine.  Prisutnima se obratio i beduin koji je govorio o njihovom specifičnom načinu života i prijateljstvima koje rado sklapaju sa Srbima.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *