Predsednik udruženja Roma u Ivanjici započeo štrajk glađu (VIDEO)

Petar Marković zvani Čage, predsednik udruženja Roma opštine Ivanjica, započeo je štrajk glađu nezadovoljan finansijkim statusom ove manjine u Ivanjici. Naime, za 2020. godinu još uvek nisu opredeljena sredstva za program nacionalnih manjina, jer je komisija u naknadno podnetom izveštaju ovog udruženja za 2019. godinu uočila nepravilnosti.

Prema njegovim rečima, nezadovoljan je položajem Roma, ne samo u Ivanjici, nego u čitavoj Srbiji, smatrajući da se za ovu manjinu ne izdvaja dovoljno novca iz budžeta.

Kako kaže Petar Marković, od štrajka neće odustati sve dok ne sklopi ugovor sa lokalnom samoupravom o daljoj saradnji.IL-Petar-markovic-Cage- Predsednik udruženja Roma u Ivanjici započeo štrajk glađu (VIDEO)

Predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, održaće ujutru sastanak sa svim pripadnicima Roma iz ivanjičke opštine, kada će ih upoznati sa nepravilnostima  pri korišćenju sredstava iz ivanjičkog budžeta. Prema njegovim rečima udruženje nije formirano radi pojedinca već da bi se pomoglo svim članovima.

You may also like...

1 Response

  1. Srbin... kaže:

    Ciganska posla…. Teraj to predsednice nek idu u nadnice….

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *