Predstavljanje novog modela za podršku poljoprivrednicima i proizvođačima hrane u Čajetini

Fondacija Ana i Vlade Divac, Opština Čajetina i Privredno društvo „Zlatiborski eko agrar“ izdvojili su u okviru konkursa za podsticajna sredstva za razvoj proizvodnje i prerade hrane u opštini Čajetina u 2020. godini 4.000.000 dinara. U prvom krugu konkursa završenom u julu ove godine izabrano je 19 korisnika koji su uz pomoć sredstava unapredili svoja gazdinstva. Osnivanje inovativnog fonda podržao je USAID-ov Projekat za konkurentnu privredu.

IL-subvencije-u-poljoprivredi Predstavljanje novog modela za podršku poljoprivrednicima i proizvođačima hrane u Čajetini

Sredstva fonda namenjena su podršci poljoprivrednicima i udruženjima koji se bave proizvodnjom i preradom hrane na teritoriji opštine Čajetina, čime se obezbeđuje pristup dodatnim sredstvima za unapređenje i proizvodnju jagodičastog voća i preradu hrane.

U Domu kulture u Čajetini, 26. oktobra,  predstavnicima lokalnih samouprava i medijima biće predstavljeni inovativni modeli za podršku poljoprivrednicima, odnosno „Fond za podsticaj razvoja poljoprivredne i prehrambene proizvodnje u opštini Čajetina“, koji su formirali Fondacija Ana i Vlade Divac, opština Čajetina i preduzeće „Zlatiborski eko agrar“ sa ciljem da sličan model pokrenu i u svojim opštinama i tako poljoprivrednicima i prerađivačima hrane obezbede dodatnu podršku na inovativan način.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *