Dečija nedelja: Predsednik opštine Ivanjica u poseti đacima (VIDEO)

„Podeljena sreća, dva puta je veća“ slogan je ovogodišnje Dečije nedelje, koja se od danas obeležava u svim obrazovnim ustanovama u Srbiji.

U nešto izmenjenoj organizaciji, bez većih manifestacija, ali sa podjednakom radošću Dečija nedelje obeležava se i na teritoriji ivanjičke opštine.

Predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, obišao je danas osnovne škole „Svetozar Marković“ u Kovilju i „Milan Vučićević Zverac“ u Bratljevu. Prilikom boravka u Kovilju, gde školu pohađa sedmoro mališana, Mitrović je razgovarao sa njima, ali im doneo i poklone-bicikl i lopte. Nakon kratkog druženja i uživanja u slatkišima deca su imala priliku da se igraju sa Mašom i Mišom. Za uzvrat, osnovnoškolci su pokazali svoj talenat i priredili kratak koncert.IL-Decija-nedelja-Momcilo-Mitrovic Dečija nedelja: Predsednik opštine Ivanjica u poseti đacima (VIDEO)

Miša i Maša izmamili su osmehe i deci u Bratljevu. Jedanaestoro učenika osnovne škole „Milan Vučićević Zverac“ igrali su uz poznate dečije pesme, a dobili su i poklone.

Dečija nedelja se svake godine održava u mesecu oktobru, sa ciljem skretanja pažnje javnosti na decu i mlade, na dete kao nosioca prava, na potrebe dece u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, na njihovo pravo da odrastaju u što boljim uslovima, na jednake šanse za razvoj i ostvarenje potencijala.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *