Caritas Srbije dodelio pomoć porodicama u Ivanjici koje su pretrpele štetu u elementarnim nepogodama (VIDEO)

Humanitarna organizacija Caritas Srbije podelila je pomoć porodicama koje su pretrpele štetu tokom elementarnih nepogoda koje su zadesile Ivanjicu krajem juna. Predstavnici Caritasa obišli su područje Međurečja, Kovilja i Devića i podelili socijalno ugroženim porodicama vrednosne vaučere.

Danas je Caritas Srbije prepoznatljiv kao pružalac pomoći u urgentnim situacijama, zagovarač reforme zaštite mentalnog zdravlja i procesa deinstitucionalizacije, zatim kao promoter socijalnog preduzetništva i važan akter u aktivnostima koje imaju za cilj podizanje svesti i smanjivanje rizika od prirodnih katastrofa. Deluju na području čitave Srbije a u Ivanjici su drugi put.Il-Caritas-Srbije-dodea-vaucera- Caritas Srbije dodelio pomoć porodicama u Ivanjici koje su pretrpele štetu u elementarnim nepogodama (VIDEO)

Caritas u Srbiji i u narednom periodu nastavlja sa pružanjem pomoći ljudima u potrebi, kao i da podizanjem svesti stanovništva o značaju zaštite životne sredine i pripremljenosti za slučaj nastanka prirodnih katastrofa.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *