Novo rukovodstvo Vilameta iz Arilja traži od hladnjačara da izađu sa cenom maline do 5. marta

Obaveštavamo sve poljoprivredne proizvođače koji se bave uzgojem maline da je udruženje Vilamet izabralo novo rukovodstvo na čelu sa predsednikom Udruženja, Miletom Pilčevićem, koje će se truditi da se bori za što bolji položaj primarnih proizvođača maline.

Kao što vam je poznato prošle, 2023. Godine, bili smo suočeni sa određenim poteškoćama kako na svetskom tržištu usled rata, pojave viškova i male potražnje naše maline, tako i na domaćem tržištu gde je bila niska otkupna cena, pre svega zbog toga što je većina naših izvoznika (čast izuzecima) prevalila ceo teret poremećaja svetskog tržišta na primarnog proizvođača.

Naš najveći problem jesu otkupljivači, tačnije hladnjačari koji, konstantno, u nama ne vide ravnopravne partnere.

IL-Maline-rukavice- Novo rukovodstvo Vilameta iz Arilja traži od hladnjačara da izađu sa cenom maline do 5. marta

Kako bismo preventirali potencijalne gubitke i mogućnost manipulacije cenama tokom sezone, mi ovim putem otvoreno i transparentno tražimo informaciju od hladnjačara koja će biti otkupna cena, odnosno sa kojom kalkulacijom o proizvođačkoj ceni za 2024. godinu oni sada izlaze, najkasnije do 5.marta.

Molimo predstavnike Ministarstva poljoprivrede takođe da izađu sa stanjem prenetih zaliha neprodate maline iz 2023. godine takođe do 5. marta.

Udruženje Vilamet Arilje

You may also like...

1 Response

  1. Hajduk kaže:

    100 dinkica, glasali ste evo vam cena,jer Srbija ne sme da stane

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *