Radovi na putu za Odvraćenicu u punom jeku (VIDEO)

Radovi na državnom putu Golijska reka- Preko brdo- Odvraćenica u punom su jeku. Nakon što su Novopazarci završili svoju deonicu, Ivanjičani užurbano rade na dužem i zahtevnijem delu gde upravo stavljaju završnu fazu asfalta na deonici Preko brdo- Djonovo polje. Izvođač radova je ivanjičko preduzeće AD ’’Putevi’’ koje uporedo za asfaltiranje priprema i deonicu od Prekog brda do Golijske reke.

Nov, savremen i lepo uređen put uz kružni tok na Prekom brdu uskoro će biti dostupan vozačima, medjutim najveći problem ljudima koji se upute prema Odvraćenici sa ivanjičke strane predstavljaće deonica na samom ulazu u Golijsku reku. Naime, ovde gotovo da i nema puta jer je isti razoren svakodnevnim izvlačenjem trupaca i stabala pri seči šume. Postavlja se logično pitanje, zašto niko od nadležnih institucija ne reaguje i spreči uništavanje putne infrastrukture na planinskoj lepotici Goliji koja je proglašena i za rezervat biosfere.

Il-Radovi-na-putu-za-Odvraćenicu- Radovi na putu za Odvraćenicu u punom jeku (VIDEO)

Pristup Odvraćenici obezbeđen je dobrim asflatnim putevima iz pravca Raške i Novog Pazara. Ivanjičani će, ako je suditi prema najavama, istim takvim putem dugim 55 kilometara već krajem ove godine stizati do najudaljenijeg dela svoje teritorije, gde se planira gradnja savremenog skijaškog centra.

Ali, čemu ova kapitalna ulaganja države ukoliko niko ne obrati pažnju na seču šume i kamione koji razaraju putnu infrastrukturu.

 

You may also like...

2 Responses

  1. Djole kaže:

    Trla baba lan da joj prodje dan! Cisto bacanje para! Ovaj put kao i prema Devicima trbalisu da finansirajj oni koji ga i unistavaju! To su lokalne strugare i Srbija sume! A ne parama naroda koii nikada nece ni videti taj put i te predele!

  2. Ja 78 kaže:

    Sve je to lepo kad idete na Goliju kao turista a šta mislite kako vam stižu drva ispred kuće za ogrev? Avionom možda?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *