Ivanjica: Ministarka Mihajlović obećala pomoć države, Drobnjak nastavak radova na putu za Deviće (VIDEO)

Potpredsednica Vlade RS , Zorana Mihajlović, direktor JP ‘’Putevi Srbije’’, Zoran Drobnjak, načelnik Moravičkog okruga, Slobodan Jolović, posetili su danas Ivanjicu i sa predsednikom opštine, Zoranom Lazovićem i predstavnicima lokalne samouprave, oblišli deonice oštećene u nedavnim poplavama.

Nakon obilaska deonice na Buku i okolini, delegacija se uputila na veliko klizište u Klisuri koje je u poplavama odnelo deo puta.

Načelnik Moravičkog okruga, Slobodan Jolović, rekao je da je tačna procena štete u toku ali da se posledice poplava stotine miliona dinara.

Predsednik opštine Ivanjica, Zoran Lazović, zahvalio se Vladi RS na podršci i pomoći koju pružaju ivanjičkoj opštine.IL-Ministarka-Mihajlovic-u-poseti-Ivanjici- Ivanjica: Ministarka Mihajlović obećala pomoć države, Drobnjak nastavak radova na putu za Deviće (VIDEO)

V.d.  direktora ‘’Putevi Srbije’’, Zoran Drobnjak, rekao je da je u saradnji sa lokalnom samoupravom dijagnostikovano 26 deonica koje moraju biti sanirane. Takođe je najavio nastavak radova na putu Pridvorica-Devići.

Potpredsednica Vlade RS, misnistarka građevinarstva saobraćaja i infrastrukture, Zorana  Mihajlović, obećala je maksimalnu pomoć države, jer lokalni budžeti ne može finansijski da isprati sanaciju štete.

Predstavnici delegacija koja je danas posetila Ivanjicu, istakli su da će se intezivno raditi na sanaciji posledica poplava, a krajnji rok za završetak radova je kraj godine.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *