Poplava odnela skoro dva opštinska budžeta – voda se očekuje za dan, dva (VIDEO)

Kvar na cevovodu u Mirkovićima biće otklonjen do sutra popodne pa se očekuje da voda poteče iz slavina u četvrtak. Strahuje se jedino da u daljem toku Moravice ne bude havarija na mreži što bi produžilo agoniju jer se veći deo cevi nalazi u slivu reke i nemoguće mu je pristupiti dok vodostaj ne opadne.

Za sada sve činjenice navode na pozitivna očekivanja jer su prethodnih dana očišćene šahte i ventili a jedini problem pravilo je oticanje vode u nepoznatom pravcu. Kada se Moravica na ovom delu povukla ustanovljeno je da je sa sobom odnela i deo cevi, kaže director JKP ‘’Ivanjica’’, Vladimir Bojanović.IL-Pronadjen-problem-na-magistralnom-cevovodu- Poplava odnela skoro dva opštinska budžeta - voda se očekuje za dan, dva (VIDEO)

Zamenik predsednika opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, rekao je da lokalna samouprava svo vreme prati radnike JKP ‘’Ivanjica’’ sa  potrebnom mehanizacijom i logistikom. Danas je odmah nakon lociranja kvara potražena pomoć od Beogradskog vodovoda jer je cevi ovog kapaciteta teško naći.

Putna infrastruktura takođe je stradala u nedavnim poplavama pa se ubrzano radi na sanaciji i normalizaciji putnih pravaca.

Mitrović je uputio apel građanima opštine Ivanjica da imaju razumevanja u ovoj vanrednoj situaciji.

You may also like...

1 Response

  1. Aktivista - persimista kaže:

    Najverovatnije da je vodovodnu cev takvih gabarita otkinuo ploveći trupac. Tih trupaca vlasnika pilana, koje su lagerovani tik uz rečno korito.Znači na parcelama vodoprivrednog zamljišta, gde je bujca ponela tupce i oni su svojom velikom masom i snažnom kinetičkom energijom ‘lako’ otkinula cev. Slučnu štetu je naneo trupac na naperu kad je metalnu ogradu na silaznim stepanicam u parku iz betona otkinuo i iskrivio prema vodopadu.Svaki šetac to može da primeti. Što ustava na naperu nije na vreme otvorena da bi smanjila vodenu masu i normalnije regulisala slilinu bujice?
    E to se dašava kad se postavljaju privredni objekti u zoni sliva reke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *