Ivanjica obeležila Dan opštine- Zaslužnim pojedincima dodeljenje Junske nagrade (VIDEO)

Svečanom akademijom i dodelom Junskih nagrada opština Ivanjica obeležila je svoj dan, koji proslavlja još od 1866. godine, kada je 16. juna knez Mihailo Obrenović doneo Ukaz kojim je Ivanjica proglašena varošicom.

Ove godine Dan opštine bio je skromnije obeležen zbog aktuelne situacije sa korona virusom, a svečanoj sednici prisustvovali su pored sveštenstva, direktora javnih preduzeća i ustanova, predstavnici MUP-a  prisustvovali i Luka Čaušić, pomoćnik iz kabineta Ministartva unutrašnjih poslova, Benjamin Kovačić, savetnik pomoćnika Ministarstva unutrašnjih poslova i Goran Marojević iz Ministarstva pravde. Njih je na početku pozdravio predsednik SO Ivanjica, Aleksandar Tripković, nakon čega se prisutnima obratio i prvi čovek varoši, Zoran Lazović.

IL-Ivanjica-dan-opštine Ivanjica obeležila Dan opštine- Zaslužnim pojedincima dodeljenje Junske nagrade (VIDEO)

Na svečanoj akdemiji dodeljene su i Junske nagrade zaslužnim pojedincima. Nikoli Jovanoviću uručena je plaketa za izuzetnu humanost iskazanu u okviru viber grupe dobri samarjanin, sa kojom je izgradio kuću šestočlanoj porodici Kalušević iz Ivanjice. Verica Kostić, profesorka srpskog jezika i književnosti, dobitnik je pohvale za postignuća u radu sa učenicima. Za izuzetno zalaganje u izviđačkom odredu “Ratko Sofijanić” pohvalu je dobio Radovan Raško Savić.

Program su upotpunili članovi gradskog hora Iva vokalis, pod dirigenstvom, Anite Pešić Ivković.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *