Timovi ministarstva poljoprivrede obišli malinjake u Ivanjici i Arilju (VIDEO)

Pomoćnik ministra poljoprivrede u sektoru za ruralni razvoj, Aleksandar Bogićević, kao koordinator Radnog tela za suzbijanje bolesti maline, obišao je sa stručnom ekipom malinjake u Ivanjici i Arilju. Bogićević je izrazio nezadovoljstvo jer većina poljoprivrednih proizvođača nije ispoštovala prošlogodišnje preporuke. Oni koji su poslušali savete struke ove godine imaće mnogo bolje i kvalitetnije prinose.

Da bi se postigao bolji efekat u čitavom lancu proizvodnje malina sve preporuke struke moraju biti ispoštovane, istakao je Bogićević.

Do kraja godine biće urađena reonizacija Srbije kako bi poljoprivredni proizvođači tačno znali šta uspeva na njivom području.IL-Ministar-Bogicevic- Timovi ministarstva poljoprivrede obišli malinjake u Ivanjici i Arilju (VIDEO)

Predsednik opštine Ivanjica, Zoran Lazović, istakao je da su investicije Vlade RS u ivanjičku opštinu  ključne za razvoj poljoprivrede i čitavog kraja.

You may also like...

3 Responses

  1. Rale kaže:

    Rastom standarda malina postaje neisplativ posao. Dnevnice su visoke ,klima se promenila,otkupne cene niske i ta proizvodnja ce zamreti. Tu niko ne moze nikome pomoci. To je tako kod niskoprofitnih poslova.

  2. Miki kaže:

    Da, da još dva puta će doći do 21 juna, a tad počinje dranje( branje).

  3. Fly kaže:

    Pomozi nam Boze

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *