Drugi mandat: Lazović na čelu Zajednice Super lige i Prve lige Srbije još četiri godine

Danas je u sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi održana Izborna sednica Skupštine Zajednice Super lige i Prve lige Srbije za mandatni period 2020-2024.

Na današnjoj sednici Skupštine Zajednice, od ukupno 32 člana, prisutno je bilo 30 predstavnika klubova Super lige i Prve lige Srbije, dok su opravdano bili odsutni predstavnici FK Mladost i FK Zemun. Sednicom je predsedavao Dragomir Lazović, predsednik Zajednice, dok je ispred Fudbalskog saveza Srbije sednici prisustvovao generalni sekretar Jovan Šurbatović.

Na predlog većine klubova doneta je odluka da za predsednika Zajednice za mandatni period 2020-2024 ponovo bude izabran Dragomir Lazović,  predsednik FK Javor Matis i dugogodišnji istaknuti sportski radnik, koji je i u prethodne četiri godine uspešno predvodio Zajednicu.

Predsednik Dragomir Lazović se zahvalio članovima Skupštine na ponovnom izboru istakavši da je to potvrda dosadašnjeg uspešnog rada, uz obećanje da će u predstojećem periodu truditi da sa najbližim saradnicima Zajednicu podigne na još viši nivo.

IL-Lazovic-superliga Drugi mandat: Lazović na čelu Zajednice Super lige i Prve lige Srbije još četiri godine

-Radili smo ozbiljno i odgovorno u prethodnom periodu a u nastavku ćemo se truditi da Zajednicu podignemo na još viši nivo. Počastvovan sam ukazanim poverenjem klubova koje obavezuje, mene lično, ali i moje saradnike, da nastavimo put razvoja i unapređenja Zajednice Super lige i Prve lige Srbije.-rekao je Lazović.

Za potpredsednike Zajednice izabrani su predstavnik Crvene zvezde Marko Petrović i Partizana Svetomir Tanasković.

Ostala četiri člana Izvršnog odbora čine Stanislav Tončev, Miloš Dangubić, Marjan Rnić i Bojan Pavićević.

Takodje, na sednici su izabrani i predsednik i članovi Nadzornog odbora koji sada čine Željko Šakota, Aleksandar Perin i Darko Bradonjić.

IL-zajednica-superlige Drugi mandat: Lazović na čelu Zajednice Super lige i Prve lige Srbije još četiri godine

Darko Ramovš, generalni sekretar Zajednice, informisao je prisutne o svim aktivnostima Zajednice u proteklom periodu, ocenivši da je mnogo toga urađeno na polju popravljanja infrastrukturnih i finansijskih pozicija klubova. Takođe, istaknuta je uspešna saradnja sa svim činiocima u sistemu Zajednice sa kojima je pokrenut niz manjih projekata koji za cilj imaju kvalitetniju promociju klubova i samog takmičenja.

Jedna od najvažnijih tačaka današnje sednice bila je razmatranje svih aspekata za završetak tekuće takmičarske sezone i razgovori o formatu takmičenja u narednoj sezoni. Istaknuto je zadovoljstvo odlukom Izvršnog odbora FSS o prihvatanju predloga većine klubova članova Zajednice da se tekuća sezona završi nakon odigravanja preostalih utakmica preliminarne faze takmičenja. Naglašeno je da će svi klubovi striktno primenjivati sve preporuke nadležnih organa Republike Srbije u pogledu organizacije utakmica i sprečavanja širenja virusne infekcije COVID-19.

Na osnovu pisanih izjašnjenja klubova doneta je jednoglasna odluka da se Fudbalskom savezu Srbije predloži da zbog specifične situacije u kojoj se domaći fudbal našao ne bude klubova koji bi napustili takmičenja u Super ligi i Prvoj ligi po završetku tekuće sezone, čime će se dati dodatni motiv i ispoštovati svi sportski i fer-plej principi koji predstavljaju temelj sportskog nadmetanja. Ovakav predlog, ukoliko bude usvojen od strane nadležnih organa Fudbalskog saveza Srbije, praktično znači da će se u narednoj sezoni u Super ligi Srbije takmičiti 20 klubova. Takođe, kako bi se u Prvoj ligi Srbije obezbedio neophodan broj utakmica, predloženo je da se u Prvoj ligi Srbije u narednoj sezoni takmiči 18 klubova.

IL-Skupstina-zajednica-superliga Drugi mandat: Lazović na čelu Zajednice Super lige i Prve lige Srbije još četiri godine

Nakon sednice Skupštine održana je i prva sednica Izvršnog odbora na kojoj su ponovo izabrani dosadašnji takmičarski organi Zajednice, direktor Super lige Srbije Vladimir Bulatović, komesar za takmičenje Prve lige Srbije Aleksandar Pivić, kao i komesar za bezbednost Svetislav Radosavljević, koji će i u narednom četvorogodišnjem periodu obavljati svoje dosadašnje poslove vezane za organizaciju takmičenja.

TEKST i FOTO: Zajednica klubova SLS i PLS/ InfoLIGA

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *