Nastavlja se izborna trka- šta podrazumevaju izmene Zakona o lokalnim izborima

Na sednici održanoj 11.5.2020 godine, Izborna komisija opštine Ivanjica donela je Rešenje o nastavku sprovođenja izbornih radnji u potupku izbora za odbornike Skupštine opštine Ivanjica koji su raspisani 4. marta 2020. godine. Po ukidanji vanrednog stanja 6. maja 2020. godine određen je novi termin  za održavanje izbora za odbornike Skupštine opštine i izbora za narodne poslanike Narodne skupštine i to za 21. jun 2020. godine.

Narodne skupština RS je 10. maja 2020. godine usvojila Predlog zakona o izmeni i dopuni Zakona o izboru narodnih poslanika i Predlog zakona o izmeni Zakona o lokalnim izborima kojima je utvrđeno da se potpisi birača koji podržavaju izborne liste za izbor narodnih poslanika i odbornika overavaju i u gradskoj upravi, opštinskoj upravi kao i upravi gradske opštine.

U cilju ograničavanja okupljanja prevelikog broja lica, u okviru primene Zakona o lokalnim izborima a za podršku izbornim listama za izbor odbornika, opštinska uprava opštine Ivanjica vršiće overu potpisa isključivo na području opštine Ivanjica i to samo onim biračima koji imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji opštine Ivanjica.

IL-IZBORI-2020 Nastavlja se izborna trka- šta podrazumevaju izmene Zakona o lokalnim izborima

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *