Opštini Lučani od danas bez obolelih od COVIDA – 19

Opština Lučani na današnji dan nema obolelih od korona virusa. U samoizolaciji se nalazi 17 lica, dok su tri osobe koje su do sada registrovane na navedeni virus od danas negativne na test virusa COVID 19.

Opština Lučani je sa proglašenjem pandemije već imala tri registrovana obolela lica od COVID-a 19 i najviše 101 lice, koja su po raznim osnovama bile u samoizolaciji. Na današnji dan, sva tri obolela lica su konačno negativna na virusnom testu, dva su puštena na kućno lečenje i očekuje se da će i treće lice ubrzo biti otpušteno iz bolnice.

„Reklo bi se da smo konačno pobedili virus u opštini Lučani i nadamo  se da je ta tema za nas okončana. Na osnovu današnjih podataka, opština Lučani je prva u Moravičkom okrugu čista i po svemu sudeći nema više obolelih od korone. No, mi intenzivno nastavljamo sa realizaciji svih propisanih mera Vlade Republike Srbije, donosimo mere koje su specifične za našu opštinu, kao i redovno pratimo stanje na terenu“- rekao je predsednik opštine, Milivoje Dolović.

IL-Krizni-stab-Lucani Opštini Lučani od danas bez obolelih od COVIDA – 19

Podsećamo građane da smo i do danas skoro svakodnevno vršili zasipanje ulica, trotoara i javnih površina dezinfecionim sredstvom natrijum – hipohlorit, kao i da smo redovno vršili dezinfekciju stambenih zgrada, Doma zdravlja, Policijske stanice, javnih preduzeća i ustanova, pošte, banaka, škola, vrtića, ulaza u trgovine, kako bismo preventivno uticali na usporavanje prenošenja virusa. Ovo smo činili i iz razloga da kada počnemo sa radom bilo koje od navedenih ustanova, koja nije bila do sada u funkciji, budemo sigurni sa se nije zadržavao virus u tim prostorima. Ustaljei postupak dezinfekcije  se nastavlja a građanima je i dalje dostupno sredstvo za dezinfekciju, koje mogu preuzeti iz mini rezervoara postavljenih na javnim površinama u većim naseljenim mestima.

„Neosporno je da je zahvaljujući disciplini mojih sugrađana koja je po svim podacima bila na izuzetno visokom nivou, kao i njihovom poštovanju mera koje je propisivala Vlada Republike Srbije i opštinski štab za vanredne situacije, imamo ovako dobru zdravsvenu sliku u našoj opštini.

Veliku zahvalnost dugujemo požrtvovanom radu Doma zdravlja, Policijske uprave, apoteka, javnih preduzeća kao i naših trgovaca i volontera koji su svakodnevno bili izloženi  kontaktima svih građana.

Molim naše sugrađane  da se i dalje savesno i odgovorno pridržavaju svih propisanih mera, kako bismo što pre pobedili ovu pošast i što pre se vratili normalnom životu i radu“, navodi predsednik opštine Lučani.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *