Rešena misterija “drugog Ivanjičanina obolelog od korone”

Prema najnovijim informacijama higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja u Ivanjici, na teritoriji ivanjičke opštine nema novih obolelih od virusa covid19. Do sada je testirano dvadeset osoba, čiji su rezultati negativni, a prema rečima doktora Milorada Dramićanina, trenutno se vrši testiranje onkoloških pacijenata.

Il-korona-virus-1-1 Rešena misterija "drugog Ivanjičanina obolelog od korone"

 

Međutim, ono što je najviše zbunilo Ivanjičane proteklih dana, jeste to što se na zvaničnom sajtu COVID-19.RS u statističkim podacima navodi da su u Ivanjici zaražene dve osobe. Kako infoLIGA saznaje u ivanjičkom Domu zdravlja, reč je o ženi koja se nalazi u Domu za odrasla lica u Aleksincu, a čije je mesto preblivališta u ličnoj karti Ivanjica. Načelnik higijensko-epidemiološke službe, dr Milorad Dramićanin, raspitao se o ovom slučaju i od nadležnih institucija dobio informaciju da se zaražena žena već deset godina nalazi u domu, i da niko sa teritorije naše opštine u proteklom periodu nije bio u kontaktu sa njom.

il-ambulanta Rešena misterija "drugog Ivanjičanina obolelog od korone"

Testiranja u ivanjičkoj opštini rade se svakodnevno, a lekari apeluju na građane da nastave sa pridržavanjem svih propisanih mera zaštite koje su se pokazale kao efikasne u borbi sa korona virusom.

 

 

You may also like...

1 Response

  1. Monk kaže:

    Danas na sajtu covid19 piše da u Ivanjica ima 3 slučaja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *