Bolja epidemiološka situacija u Lučanima

Štab za vanredne situacije opštine Lučani je konstatovao da je danas značajno povoljnija epidemiološka situacija u opštini Lučani. Naime, na teritoriji opštine Lučani nema povećanja broja obolelih od KOVID-a 19  a broj osoba u izolaciji je smanjen na 87.

Građani opštine Lučani se pridržavaju propisanih mera Vlade RS kao i Štaba za vanredne situacije i tokom prethodnih dana nije bilo kršenja propisanih izolacija kao i zabrana izlaska građane iz kuća tokom vikenda.

Našim sugrađanima je svakodnevno dostupno preuzimanje do dva litra sredstva za dezinfekciju sa natrijum hipohloritom po domaćinstvu, koje je tako pripremljeno da odmah može da se koristi u domaćinstvima. Cisterne su postavljene na javnim površinama  u većim naseljenim mestima u Lučanima, Guči, Kotraži.

il-Lucani-dezinfekcija Bolja epidemiološka situacija u Lučanima

Dezinfekcija javnih površina kontinuirano obavlja JKP „Komunalac“ Lučani u većim naseljenim mestima u danima kada su povoljni vremenski uslovi. Takođe, redovno se obavlja i dezinfekcija stambenih zgrada, javnih ustanova i parkova po većim naseljima u našoj opštini.

Opštinski kol centar u Lučanima i Guči i dalje aktivno radi od 7 do 15 sati i prihvata sve pozive naših građana i zaposleni u Opštinskoj upravi i volonteri redovno dostavljaju našim najugroženijim sugrađanima  koji nisu u mogućnosti da izvrše nabavku hrane i lekova.

Predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović je izrazio zahvalnost građanima na njihovom strpljenju i posvećenosti da tokom vanrednog stanja istraju u poštovanju svih propisanih mera. Takođe, moli građane da se i dalje ponašaju odgovorno prema sebi, svojim prijateljima, poznanicima i komšijama, koriste zaštitne rukavice i maske i  poštuju sve ostale propisane mere.

 

 

 

 

 

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *