Treći potvrđeni slučaj sa virusom korona u Lučanima

Štab za vanredne situacije opštine Lučani potvrdio je da je u Lučanima registrovano treće lice sa potvrđenim korona virusom. Osoba sa jasnim simtomima virusa je u stabilnom stanju i leči se u bolnici  Čačak. Trenutno je 101 lice u samoizolaciji ali se tokom dana očekuje da Sanitarna inspekcija donese niz rešenja o samoizolaciji.

IL-Krizni-stab-Lucani Treći potvrđeni slučaj sa virusom korona u Lučanima

Tokom prethodnog dana je izvršena dezinfekcija stambenih zgrada i objekata javne namene u naseljenom mestu Guča. Sledi pranje i dezinfekcija ulica i frekventnih putnih pravaca čim to vremenske prilike dozvole. Opštinsko Javno komunalno preduzeće „Komunalac“  Lučani,  vrši  pojačano iznošenje smeća u svim naseljenim mestima.

Sve informacije i savete vezane za zdravlje građana, građani mogu dobiti u Domu zdravlja Lučani i Guča. Od uvođenja vanrednog stanja u opštini Lučani nije zabeleženo kršenje zabrane kretanja. Svim prodajnim objektima, Štab je podelio zaštitne maske kako bi pomogli trgovcima koji su posebno izloženi u sačuvanju njihovog i zdravlja kupaca.

Operativni tim za sagledavanje stanja i rešavanje potreba socijalno ugroženih i osetljivih kategorija stanovništva na teritoriji Opštine Lučani je u stalnom kontaktu sa socijalno ugroženim stanovnicima, pružaju usluge socijalne zaštite, materijalne pomoći, kao i redovnom pružanju psiho socijalne pomoći. Zaposleni Opštinske uprave i volonteri su neprestano angažovani na dostavljanju lekova i hrane za najstarije sugrađane ove opštine. Štab podseća mlađe sugrađane da pomognu svojim roditeljima, starijim sugrađanima i prijateljima u nabavci osnovnih životnih potrebština.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *