Naredbe i preporuke opštine Lučani

U skladu sa Odlukom o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije, Opštinski štab za vanredne situacije opštine Lučani je doneo više naredbi i preporuka koje treba da doprinesu sprečavanju, suzbijanju i gašenju epidemije COVID-19 na teritoriji opštine Lučani, i to:

Direktorima škola i vrtića je naloženo sprovođenje mera za prekid rada svih predškolskih i obrazovnih ustanova na teritoriji opštine Lučani.
Javnim prevoznicima i taksistima se izdaje naredba za smenjenje obima javnog gradskog i prigradskog prevoza na teritoriji opštine Lučani od utorka, 17. marta 2020. godine uz ukidanje svih noćnih linija.
Opštinskoj upravi, službi za inspekcijske poslove je izdata naredba da se od ponedeljka, 16. marta 2020. skraćuje radno vreme ugostiteljskih objekata (restorana, kafića, barova i ostalih) od 8 do 20 časova. Da se broj lica u trgovinskim objektima ograniči shodno veličini objekta i obezbedi adekvatna udaljenost između potrošača u redovima.
Direktorima kulturnih i sportskih ustanova je izdata naredba za prekid rada svih sportskih obejakata na teritoriji opštine Lučani i održavanje sportskih, turističkih i kulturnih događaja i manifestacija.
Vlasnicima kladionica, noćnih klubova, teretana, fitnes centara, dečijih igraonica na teritoriji opštine Lučani je izdata naredba za prekid rada do daljnjeg.

IL-Lucani-opstina Naredbe i preporuke opštine Lučani
Poverenicima civilne zaštite je izdata naredba da aktivno prate stanje na svom području i redovno obaveštavaju Štab o dolasku građana iz inostranstva i ljudima kojima je potrebna pomoć.
Opštinskoj upravi je izdata naredba da u cilju kordinacije i komunikacije sa građanima prilagodi rad pozivnog centra na brojeve telefona: 0325150600 i 854 508 u periodu od 08 – 20 časova, radi pružanja informacija u cilju pomoći građanima opštine Lučani.
Svim pravnim licima i preduzetnicima je izdata preporuka da omoguće rad od kuće teškim hroničnim bolesnicima i licima starijim od 60 godina.
Direktorima javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač opština Lučani, da stave na raspolaganje opštinskom Štabu za vanredne situacije sve potrebne resurse.
Opštinski štab za vanredne situacije opštine Lučani je je u obavezi da sakuplja, razmatra novovastalu situaciju i donosi adekvatne naredbe, preporuke i rešenja.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *