Ivanjica: Lovci odstrelili dva vuka koja su pravila ogromne štete (FOTO)

Vukovi koji već duže vreme prave ogromnu štetu domaćinstvima na području sela u podnožju Golije, juče su odstreljeni. Braći Strugarević iz Budoželje pre nekoliko dana vukovi su zaklali lovačke pse, nakon čega su se oni dali u potragu ovih krvoločnih životinja.

il-vukovi2 Ivanjica: Lovci odstrelili dva vuka koja su pravila ogromne štete (FOTO)

„Juče smo ubili dva vuka, a sigurni smo da ih ima još tri. Pravili su veliku štetu po selima, i ne samo da su zaklali naše pse, već i kravu i ovce u obližnjim selima. Pratili smo ih sedam dana, ustanovili njihov reon Osonica- Čemerno-Malča sve do Golije, i kad smo ih pronašli u Budodželji juče oko podneva organizovali devet strelaca za odstrel.“- kaže Jezdimir Strugarević.

il-vukovi Ivanjica: Lovci odstrelili dva vuka koja su pravila ogromne štete (FOTO)

Prema njegovim rečima, vukovi su stari oko 5 godina i teški preko 50 kilograma.

Inače, vukovi prave ogromne troškove lovačkim udruženjima, jer svaku štetu koju naprave, finansijski snosi upravo udruženje.

You may also like...

3 Responses

  1. Lidija kaže:

    Klasicno izivljavanje!

  2. Borko kaže:

    A prave li vam troskove srne,fazani i jos neke neduzne zivotinje pa ih “odstreljujete”,ili vam sluze za izivljavanje,krkanluk i pijanduranje?

    • Nikola kaže:

      Alo genijalac srne i fazani su savršeni za pravi lov, zato što možeš da ih staviš u zamrzivač i pojedeš, posebno ko nema šta da jede, ali takođe najzdravije su meso jer su prirodni, a ne smeće puno hormona iz marketa, a vukovi i medvedi treba da se čuvaju, ali kad ugrožavaju nema druge.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *