Štab za vanredne situacije opštine Ivanjica- zaštita od korone podiže se na najviši nivo !

Štab za vanredne situacije opštine Ivanjica, na vanrednoj sednici održanoj 14.03.2020.godine, a povodom preduzmanja preventivnih mera zaštite od korona virusa, doneo je sledeće zaključke:

  1. Preporučuje se ugostiteljskim objektima da shodno merama donesenim od strane nadležnih organa Republike Srbije, od danas 14.03.2020.godine otkažu sva dešavanja koja podrazumevaju okupljanje 100 (ili više) osoba u zatvorenom prostoru.

 

  1. Nalaže se preduzećima koja se bave prevozom robe i putnika u inostranstvu da po povratku njihovih vozača iz inostranstva obaveste Opštinski štab za vanredne situacije opštine Ivanjica na telefone dežurnog u Štabu broj 032-662-696 ili 064-6473-621.

 

  1. Preporučuje se Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju u Ivanjici da izvrši pripremu za eventualni prihvat više obolelih od virusa korona.

IL-stab-za-vanredne-situacije Štab za vanredne situacije opštine Ivanjica- zaštita od korone podiže se na najviši nivo !

  1. Obavezuje se Dom zdravlja u Ivanjici da Opštinskom štabu za vanredne situacije opštine Ivanjica dostavi spisak preventivnih mera po kojima treba da postupaju građani u javnim objektima.

 

  1. Nalaže se direktorki Doma zdravlja, epidemiolgu i Republičkom sanitarnom inspektoru da preko sredstava informisanja obaveste građana o preduzimanju potrebnih preventivnih mera za zaštitu od virusa korona.

 

  1. Preporučuje se jedinici lokalne samouprave da Budžetom opštine Ivanjica opredeli sredstva za nabavku zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava za sprovođenje preventivnih mera pojave i širenja obolelih od virusa korona.

 

  1. Preporučuje se svim javnim ustanovama i preduzećima gde radi već broj radnika i gde dolaze građani radi obavljanja poslova da na ulazima u objekte obezbede sredstva za dezinfekciju ruku.

 

You may also like...

3 Responses

  1. Jelena kaže:

    Ludnica je svuda odem kod doktora gužva i vrate me u socijalno, odem u socijalno opet gužva izgubim živce overe mi knjižicu vratim se izgubim red u DZ dodjem sutradan ista prica, ne daj boze samo da čovek mora da ode tamo i čeka na red na ono što mu sleduje.

  2. Gužva bre kaže:

    A u RFZO sve veće gužve narod bolestan zaposleni daju poslednje atome snage!

  3. Darko kaže:

    Zastita od virusa podize se na najvisi nivo a pojedinci danas u hotelu prave zurku za vise od 100 ljudi… Na taj nacin ugrozavaju celokupno stanovnistvo naseg grada, a niko od nadleznih nije sankcionisao takav postupak…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *