Mladi Bjeković prvi doplivao do časnog krsta u Arilju (VIDEO)

Kao i širom Srbije, i u Arilju se plivalo za časni krst. Na Gradskoj plaži u ledeni Rzav ušlo je desetine najhrabrijih ali do krsta prvi je stigao Mihailo Bjeković .

Plivanje je okupilo veliki broj Ariljaca, a za organizaciju su zaslužni, Turistički info centar, opština Arilje i Crkvena opština Arilje.IL-Plivanje-za-časni-krst-Arilje- Mladi Bjeković prvi doplivao do časnog krsta u Arilju (VIDEO)

Plivanju je prethodila liturgija i osvećenje vodice nakon čega je održana litija od crkve Svetog Ahilija do Gradske plaže.

Izvor: infoliga/lokalinfoIL-Plivanje-za-časni-krst-Arilje-2 Mladi Bjeković prvi doplivao do časnog krsta u Arilju (VIDEO)

You may also like...

2 Responses

 1. Vladimir Simovic kaže:

  Organizacija,ako se tako moze zvati,katastrofa.Prelep dogadjaj i obicaj i pored nesposobnosti organizatora(ako ih je uopste i bilo).Sramota za opstinu i crkvu.Nikakvi uslovi,totalni haos pri ulasku bez pocetka za recima “ZA krst casni kreni”.Pogledajte Zemun,Obrenovac,Pozegu i bilo koji drugi grad i varosicu i izvucite zakljucak da sledece godine bude bolje i lepse,ipak je to poseban dogadjaj za svakog Srbina.Zivi bili i u zdravlju ostali!

 2. Klijent kaže:

  Kod nas ništa.
  Istorija, vera, običaji, časni krst, prolaze a mi dremamo. Proslavismo srpsku novu godinu uz stotine litara vruće.
  Sad će početi folklor, stari vlah, kolo, opijanje i gledanje zadruge.
  E moja Ivanjice , moja mučenice.
  Dok je Pero stari komunista, bio živ i imalo je šanse za neki napredak sad sve uništeno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *