Iz Čikaga stigla pomoć u rodnu Ivanjicu

 

Radosni hrišćanski praznici pravo su vreme za iskazivanje plemenitosti. Da ni kada su hiljadama kilometara daleko ne zaboravljaju svoj  kraj pokazali su Ivanjičani iz Čikaga. Konkretno, porodica Kostić donirala je rezervnu opremu za motorne sanke i odelo vozačima koji učestvuju u humanitarnim akcijama i pomažu porodicama nastanjenim na nepristupačnim terenima ivanjičke opštine.

il-gusan-i-marko Iz Čikaga stigla pomoć u rodnu Ivanjicu

Tim za delovanje u vanrednim situacijama opštine Ivanjica i Crveni krst probijaju se svake zime kroz metarske snežne smetove da bi odneli hranu, lekove i toplu odeću do zavejanih domaćinstava na Goliji.

IL-gusan Iz Čikaga stigla pomoć u rodnu Ivanjicu

Neretko temperature su i do dvedesetog podeoka ispod nule pa im je pre svega potrebna adekvatna odeća i oprema u bespuću gde osim snega i vukova nema nikoga.

I ove godine hrabri momci iz Ivanjice probijali su se kroz sneg da odnesu potrebnu pomoć a o njihovoj humanosti zahvaljujući medijima čulo se do Čikaga.

 

Ivanjičanin koji već godinama živi u Čikagu, Saša Kostić, kontaktirao je predstavnike lokalne samouprave i iskazao želju da pomogne kako bi humanitarci imali sve što im je potrebno da deluju u vanrednim situacijama.

Reč je o veoma kvalitetnoj i skupoj opremi za koju Ivanjičani u ovom trenutku nisu imali dovoljno sredstava, pa se od srca zahvaljuju porodici Kostić jer je prepoznala značaj ovakvih akcija.

Inače, Kostići su i ranije učestvovali u humanitarnim akcijama a jedni su i od donatora popularnog ivanjičkog festivala Nušićijada.

IL-sneg16-3 Iz Čikaga stigla pomoć u rodnu Ivanjicu

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *