Opština Ivanjica pomaže osmočlanoj porodici Ćiriman

Osmočlanoj porodici Ćeriman iz ivanjičkog sela Smiljevac, kojima je u nedavnom požaru izgorela štala i pet hiljada bala sena, stiže pomoć.

IL-Momcilo-Mitrovic-pomoc-600000-1 Opština Ivanjica pomaže osmočlanoj porodici Ćiriman

Po rečima zamenika predsednika opštine Ivanjica, Momčila Mitrovića, nakon izlaska komisije i izvršene procene, Ćerimanima će biti uplaćeno 600 000 dinara za izgradnju nove štale kako bi dvadeset goveda imalo gde da prezimi.

-Komisija je konstatovala da je u požaru sve izgorelo i štala i bale sena koje su bile skladištene. Kako je stočarstvo osnovni izvor prihoda ove porodice odmah smo reagovali i na telefonskoj sednici Opštinskog veća odlučili da se Ćerimanima odobrio maksimalan iznos predviđen za pomoć građanima od 600 000 dinara. Neophodno je da se što hitnije izgradi štala i zbrinu životinje koje sada spavaju na livadi. Pokušaćemo da pomognemo i u hrani, jer od sena nije ostalo ništa.-kaže Mitrović.

Ova porodica bavi se isključivo poljoprivredom, pretežno stočarstvom što im je i jedini izvor prihoda. Pomoć opštine Ivanjica im je od ogromnog značaja jer sami nisu bili u mogućnosti da podignu novi objekat. Bez štale goveda ne bi prezimila, a oni bi ostali bez jedinog izvora prihoda.

You may also like...

1 Response

  1. Natasa kaže:

    Divno je sto su dobili pomoc, ali sta je sa psom?
    Sve ih je spasao.
    Da li je njega neko spasio?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *