Potrebna sistemska deratizacija opštine Ivanjica (VIDEO)

Na području opštine Ivanjica u ovoj godini zabeležena su tri slučaja leptospiroze od kojih je jedan bio smrtonosnog ishoda. Takođe, dva pacijenta su bolovala od mišje groznice. Glavni prenosioci ovih bolesti su miševi, kaže dr Milorad Dramićanin, pa bi sistemska deratizacija opštine, koja nie radjena godinama, bila neophopdna.

 

U ivanjičkoj opštini nedavno je rađena deratizacija kanalizacione mreže užeg centra grada a redovno se vrši deratizacija u svim objektima koji su pod inspekcijskom kontrolom, kaže sanitarno ekološki inžinjer, Biserka Dragićević.IL-Deratizacija-naslovna Potrebna sistemska deratizacija opštine Ivanjica (VIDEO)

Sprovođenje opštih mera za zaštitu stanovništva od zaraznih bolesti i obezbeđivanje sredstava za  realizaciju organizuju i sprovode organi jedinica lokalne samouprave.IL-Deratizacija Potrebna sistemska deratizacija opštine Ivanjica (VIDEO)

 

You may also like...

1 Response

  1. Pera kaže:

    Pacova ima puno u naseljima, naročito gde pojedinci imaju svinjarce … Oko škole u Crnjevu katastrofa i to prve kuće do školskog dvorišta, zato gospodo inspektori u kontrolu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *