Koliko se trenutno gradi u Moravičkom okrugu

Do 12.novembra 2019.godine izvođači, podizvođači i investitori podneli su inspekciji rada u Moravičkom upravnom okrugu 866 prijava za izvođenje različitih vrsta građevinskih radova na  teritoriji Čačka, Gornjeg Milanovca, Ivanjice i Lučana.

U istom periodu prošle godine podneto 605 prijava radova, što znači da je u ovoj godini broj uvećen za 43,14 odsto.

Kao najveći investicioni poduhvat, prijavljeni su radovi i kreće se sa izgradnjom autoputa Preljina – Požega, u dužini od 30,9 km (vrednost radova je 450 miliona eura), a najveći broj se realizuje na području grada Čačka – 535, opštine Gornji Milanovac – 200, Ivanjica – 85, dok se najmanje gradi u opštini Lučani – samo 21 prijava radova.

Najviše se gradi u Čačku

Između ostalog, na teritoriji grada Čačka gradi se 19 novih proizvodnih hala među kojima je najveći objekat „Vorvek“ u Preljini sa 45.000 m2 halskog prostora, 13 stambenih zgrada u kojima su već u toku gradnje prodati gotovo svi stanovi, 5 objekata namenjenih za izdavanje za svadbe i veselja, vrši se temeljna rekonstrukcija OŠ „Ratko Mitrović“ u Čačku…

IL-radovi-ovcarsko-kablarska-klisura-3-300x166 Koliko se trenutno gradi u Moravičkom okrugu

Među opštinama prednjači Gornji Milanovac

U opštini Gornji Milanovac gradi se 1 stambena zgrada, 2 proizvodne hale i vrši temeljna rekonstrukcija OŠ „Momčilo Nastasijević“ u Gornjem Milanovcu, u Ivanjici se grade 2 stambene zgrade a u Lučanima uređuje rečno korito Bjelice, izgrađen je bazeni i grdi se Crkva u Lučanima…

Na celoj teritoriji Moravičkog okruga, u svim loklanim samoupravama, prijavljen je veliki broj radova na izgradnji i popravci lokalnih puteva.

Najviše državnog novca uloženo u Lučane i Ivanjicu

Najviše državnog novca je uloženo u nerazvijenije lokalne samouprave, opštine Lučani i Ivanjicu. U Dragačevu se privode kraju radovi na izgradnji i popravci oko 30 lokalnih i nekategorisanih puteva čija ukupna vrednost iznosi oko 500 miliona dinara, dok u opštini Ivanjica u samo jedan putni pravac od Pridvorice do Devića biće investirano oko 366 miliona dinara a završetak radova se očekuje do polovine naredne godine.

Skoro trostruko više gradilišta u odnosu na prethodnih pet godina

Sudeći prema prijavama radova, beleži se stalni rast ulaganja u različite vrste infrastrukturnih i građevnskih objekata. Tako, u Moravičkom upravnom okrugu za izvođenje različitih vrsta građevinskih radova na gradilištima na teritoriji Čačka, Gornjeg Milanovca, Ivanjice i Lučana podneto je: 2015.godine 352 prijave radova, 2016.godine 447, 2017.godine 597 i 2018.godine 696 prijava radova.

You may also like...

1 Response

  1. Aktivista - persimista kaže:

    Presipanje iz šupljeg i prazno.
    Ovo gospodo investitori profit ne donosi. Ovo je čista obmana prostote i …………!
    Tako da džaba krećite. Nem realnih privrednih ivesticija jer nemate ideja. E pa ne može da se iz fotelja sagleda realnost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *