Ivanjička Turistička organizacija napravila jedinstvenu turističku SMART brošuru – Poseti Ivanjicu

Turistička organizacija opštine Ivanjica je pre nekoliko dana realizovala projekat „Smart brosura“ Ivanjica. Projekat je nešto  najmodernije i najinovativnije na polju turističke promocije u Srbiji .

”Future Communication Planet”  je bezkontaktna komunikacijska platforma koja obuhvata širok spektar komunikacijskih mogućnosti i svojstava proizvoda na bazi „NFC“ („Near Field Communication“- komunikacija vrlo kratkog dometa koja omogućava mobilnim uređajima da komuniciraju- razmenjuju podatke i dele resurse) i „QR“ („QR code“- matrični ili dvodimenzionalni bar-kod). Sofisticirana platforma upravlja beskontaktnim komuniciranjem i na jednom mestu upravlja, koordinira, objedinjuje i usmerava sve aktivnosti u procesu komunikacije. Upravljanje sadržajem „NFC“ čipova i „QR“ kodova odvija se sa udaljenog centralnog mesta. “IT” platforma omogućuje praćenje ponašanja korisnika u stvarnom vremenu po lokaciji, obliku komunikacije, sadržaju, vrsti mobilnog uređaja, danu i satu korišćenja kao i prikupljanje podataka i njihov prenos u središnji analitički centar radi dalje obrade. Iz prikupljenih podataka izvode se različiti izveštaji o korisnicima, dostupni klijentu u jednom od oblika ponude.

IL-TO-Ivanjica-aplikacija-2-300x142 Ivanjička Turistička organizacija napravila jedinstvenu turističku SMART brošuru - Poseti Ivanjicu

Smart brošura ukratko govori o osnovnim i najvažnijim turističkim proizvodima Ivanjice.

Kako funkcioniše SMART brošura?

Pretpostavlja se da imate moderni smart telefon. U zavisnosti od toga da li smart telefon ima android ili ajfon platformu, isti prinesete na „NFC“ čip (predhodno aktivirate NFC opciju na telefonu)  ili „QR“ kod (predhodno aktivirate QR skener ili uključite kameru i skenirate) koji se nalaze na smart brošuri i telefon vam tada nudi opciju da direktno pristupite na sajt Turističke organizacije opštine Ivanjica www.ivatourism.org  gde se nalazi kompletna turistička ponuda Ivanjice. Prislonite telefon na   „NFC“ ili „QR“ i za par sekundi ste na sajtu Turističke organizacije opštine Ivanjica gde možete videti sve ono što vas zanima o turizmu ivanjičkog kraja.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *