Ivanjički osmaci ostali bez ekskurzije

Osmaci ivanjičke škole ’’Kirilo Savić’’ ostali su bez planirane trodnevne ekskurzije  jer  vozači autobusa nisu ispunjavali kriterijume koje propisuje novi zakon o posedovanju kvalifikacione dozvole za ovaj vid prevoza.

IL-kirilo-savic-300x166 Ivanjički osmaci ostali bez ekskurzije

U saopštenju koje je škola prosledila resornom ministarstvu navodi se da je pri  pregledu autobusa od strane nadležne policijske stanice, jutros u 5.30 časova konstantovano je da su autobusi tehnički ispravni, da agencija poseduje svu potrebnu dokumentaciju osim kvalifikacione kartice vozača za obavljanje poslova profesionalnog vozača. Potvrda da je podnet zahtev za izdavanje kartice nije dovoljna. To je razlog da se ne dozvoli obavljanje organizovanog prevoza dece, ekskurzije učenika osmog razreda.Realizacija ekskurzije osmog razreda se odlaže dok se ne steknu svi potrebni uslovi.

-Molimo učenike i roditelje za razumevanje.-rekla je direktor škole, Nevanka Milošević.

You may also like...

8 Responses

  1. Komsija pravnik kaže:

    U Javnoj nabavci treba staviti bodovanje kroz pondere.

    Tada nije i najniza cena uslov da neko dobije Ekskurziju vec kvalitet i svi bodovani elementi Javne nabavke.

  2. Centar kaže:

    Odluku donosi Savet roditelja.

    Po vazecem Pravilniku (a i po starom Pravilniku) ucenici ne mogu biti smesteni u HOSTEL. Hostel ima sobe i jedno zajednicko kupatilo za sve (to nije za ekskurzije).

    Neka se zapitaju oni koji su za hostel glasali.

    Mora biti minimalno hotel sa 3 zvezde.

    • Insajder kaže:

      Po mojim saznanjima direktorka nije sazvala Saver roditelja već je imenovala komisiju gde je bio samo jedan clan Saveta roditelja.

    • Insajder kaže:

      Imate na sajtu za javne nabavke da je u dokumentaciji pisalo da mora biti hotel u centru grada sa najmanje 3 zvezdice.
      Direktorka je zloupotrbilansluzbeni polozaj i sve ono sto je zrazila u javnim nabavkama prekrila i dodelila posao agenciji cija ponuda ne bi smela da uđe u razmatranje.
      Za ovo treb da odgovara.

  3. Nebitna kaže:

    Ako već gospoda vozači nemaju licence, gde su krenuli? Nemoguće je da nisu znali za novi zakon. I zašto agencija nije obavestila školu na vreme? Deca se spakuju, ustanu u pet ujutru, zašto? Zato jer se nekom tamo ne poštuju pravila. Osmaci iz os Milinko Kusic dobiju savršen prevoz, savršen smeštaj u centru Novog Sada. Naša deca dobiju hostel na pumpi, autobuse i na kraju otkazanu ekskurziju.Ko bira te agencije, i na osnovu čega? Za nekih par hiljada više, deca bi danas bila na ekskurziji!!!

    • Profesionalan vozac kaže:

      Nebitna.ako vec neznas pitaj ,u zakonu pise lepo da su svi profesionalni vozaci duzni da do 29.12.2019 izvade potrebne licence za upravljanje teretnim vozilima I autobusima e sad sto je nekom palo na pamet da nekog maltretira to je druga stvar al ipak moramo shvatiti da mi zivimo u Srbiji zemlji gde je sve moguce.Ima vozaca koji su podneli zahteve pre dva meseca I jos uvek cekaju licence.

      • Nebitna kaže:

        Ako ti ne znaš, ne znam se piše odvojeno. To što ste zahteve podneli, ne znači da ste dobili licence. Ako je pre dva dana u Beogradu vraćeno hiljadu dece iz istog razloga, ponovo pitam gde ste vi pošli?

      • Sluzbenik kaže:

        Vozacu,
        Ocigledno ne razumes sta znaci MOZE a sta MORA.

        Niko tebe ne tera da imas karticu profesionalnog vozaca i do kada mozes da podneses zahtev.

        Novi Pravilnik o prevozu ucenika kaze MORAS da imas od 1. septembra 2019. karticu profi vozaca ako zelis da vozis ekskurziju.

        Dozvolio si da se deca smrzavaju vise od sat vremena i obmanuo skolu da posedujes potrebnu dokumentaciju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *