Koji je najjeftiniji vid grejanja ove sezone? (VIDEO)

Početak grejne sezone svake godine otvara pitanje najisplativijeg načina grejanja. I ove godine najveću uštedu imaće domaćini koji se greju na drva. Ipak, gasifikacijom Ivanjice uskoro će imati mogućnost da se greju lagodnijim načinom, a podjednako jeftinim. Građanima koji žele da se prilključe na gasovodnu mrežu preporučuje se da to urade već u fazi izgradnje jer tako stiču pravo na popust od 20 odsto.

U Ivanjici je predviđeno 1000 kućnih priključaka, a najviše zaniteresovanih je iz centra grada, kao i prigradskih naselja Senjaka, Prilika, Šljivića, Lučke reke. Prema informacijama Srbije gasa trenutna cena kubika je 33, 34 dinara.IL-grejna-sezona-naslovna Koji je najjeftiniji vid grejanja ove sezone? (VIDEO)

Komforniji način za grejanje jeste i pelet, koji koriste mnoga domaćinstva u Ivanjici. Cena peleta se kreće od 160evra u letnjim mesecima, dok u zimskim može dostići i cenu od 200e. Korisnici peleta ističu prednosti ovog energenta.

Ipak, najveći broj Ivanjičana i dalje se greje na drva. Mnogi građani poseduju sopstvene šume, a oni koji drva kupuju, ove godine su ih nabavljali po ceni od 38 do 40 evra. Kako spremanje za hladne dane ne bi bio naporan posao  za domaćina mnogi pružaju uslugu brzog i efikasnog cepanja i rezanja drva.

Milan takođe nudi isporuku iscepanih drva na kućnu adresu po ceni od 47 evra. IL-grejna-sezona-1 Koji je najjeftiniji vid grejanja ove sezone? (VIDEO)

Nezvanične procene kažu da se na ovom području godišnje pogori oko 70 hiljada kubnih metara ovog ogreva, što planskom sečom ne ugrožava šumski fond. Ipak, ono na šta korišćenje drveta kao energenta za zagrevanja prostorija utiče jeste svakako zagađenje vazduha, pa se zbog zaštite životne sredine svakodnevno radi na iznalaženju modernijih, a podjednako jeftinih vidova grejanja.

You may also like...

3 Responses

  1. Darko kaže:

    Koja je debljina asfalta u ulici Starovlaska nakon gasifikacije? Celih 1 cm.. i to ce da traje 2 meseca dok sklone masine

  2. Botaničar kaže:

    Pa ko je dosad plaćao nego narad.
    Na bilo kojem gradilišti nigde nadzornog organa. Niko ništa ne zna nikom da se građani oprate. Opšte lidilo i rasulo. Ovo ozbiljno tabrinjava.

  3. ana kaže:

    Zasto neko favorizuje gas kao najbolji? Prvo raskopan nam je grad, asfaltiranje nije nigde pocelo… Koja ce biti debljina asfalta? Svuda je bila 10 cm, sad ce izgleda biti 1 cm… ko ce platiti kada ulice propadnu nacisto? ko ce platiti sada kada pocne kisna sezona i kada kanalizacioni odvodi zapuse od rizle koja ce se sliti u njih, kada nam zbog toga poplave kuce?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *