Pola veka najlepših uspomena sačuvanih u Bezbiju (VIDEO)

Jedan od najstarijih kafe barova u Srbiji, ivanjički „Bezbi’’ proslavio je pola veka postojanja. Ovaj kultni ugostiteljski objekat vremenom je postao svojevrsni brend varošice, a mnoge Ivanjičane za njega vezuju najlepše uspomene. Miris Natine tople kafe, koja je u šoljice stizala iz Austrije, Italije, Slovenije, širio se ulicama male varoši, a njen ukus i danas osećaju mnoge generacije. Uspomene na ta vremena i danas sa ljubavlju čuva vlasnica Nata Nešovanović.

Sedamdesetih godina Ivanjica je bila dom mnogih serija i filmova, a omiljeno mesto glumaca poput Pavla Vujisića, Voje Brajovića i Petra Božovića bio je upravo Bezbi.

Bilo je to neko lepše i srećnije vreme, tvrdi i njen naslednik Draško Nešovanović-Bezbi. Tokom pola veka kontinuiranog rada, lokal je zajedno uz generacije menjao svoj izgled, ali njegov duh ostao je autentičan.

O značaju ovog ugostiteljskog objekta za čitavu varoš svedoči i Raško Nešovanović, poznati ivanjički novinar.

Žena čiji je osmeh dočekao prve goste davne 1969. godine i danas se seća svih detalja. Slobodanku Bobu Cvrkotić čekali su brucoški dani na pravnom fakultetu, ali svoj prvi dinar zaradila je u tetkinom kafeu.

IL-bezbi1 Pola veka najlepših uspomena sačuvanih u Bezbiju (VIDEO)

Nata Nešovanović kaže da su prijateljstva ono najvrednije što je tokom života stekla, a mlađim generacijama poručuje.

U nadi da će i buduće generacije čuvati duh i tradiciju kafe bara, mnogi njegovi ljubitelji okupili su se danas i proslavili prvih 50 godina.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *